Cap Limpede

Dezvoltare Personala

E greu sa eviti oamenii toxici daca nu stii cum sa-i recunosti!

Cunosti o persoana toxica? Chiar daca nu o recunosti in acest moment, la un moment dat in viata ta ai intalnit o persoana care se potriveste descrierilor de mai jos. A avea de-a face cu o astfel de persoana poate fi o experienta dificila, cel putin. De fapt, poate provoca tot ceea ce stiai despre tine si sa-ti impinga limitele. In continuare iti vom prezenta cateva trasaturi care te vor ajuta sa recunosti si sa faci fata acestor relatii.

1. Ei sunt judecatori – Tine-ti ochii si urechile deschise pentru critici – despre tine, despre ceea ce ai facut si despre ceea ce nu ai facut. Nu este vorba niciodata despre ei si vor minti daca vor obtine un anumit beneficiu propriu.

2. Nu-si asuma responsabilitatea pentru propriile sentimente – In schimb, sentimentele lor sunt proiectate asupra ta.  Daca incerci sa-ti indrepti atentia asupra lor, ei isi vor apara cu vehementa perspectiva si nu-si vor asuma responsabilitatea  pentru nimic din ceea ce fac.

3. Ei nu-si cer scuze niciodata –  Ei nu vad nici un motiv pentru care ar trebui sa faca asta, deoarece intotdeauna este vina altcuiva. In multe cazuri, desi incearca sa orhestreze relatiile pentru a-si servi propriile scopuri, ei incearca sa castige simpatie si atentie adoptand statutul de “victima”.

4. Sunt inconsistenti  – Este destul de greu sa stii alaturi de cine te afli intr-un anumit moment, pentru ca nu sunt adesea aceeasi persoana. Ei isi pot schimba perspectiva, atitudinea si comportamentul, in functie de ceea ce simt ca trebuie sa realizeze sau de ceea ce vor sa se intample.  (Si stiu cum sa se faca placuti atunci cand vor ceva de la tine)

5. Te pun in postura de a le demonstra ceva – Oamenii toxici te pun in postura de a-i alege pe ei  in defavoarea unei alte persoane, sau de a alege ceva ce vor ei in defavoarea a aceea ce doresti tu. Adesea, acest lucru se transforma intr-o dinamica de “dezbina si stapaneste” in care singura alegere sunt ei, chiar pana in punctul in care iti cer sa renunti la alte relatii semnificative pentru a-i satisface.

6. Te pun intr-o postura defensiva –  Le este extrem de dificil sa discute la subiect in legatura cu anumite probleme, probabil deoarece nu sunt interesati de punctul tau de vedere sau pentru ca nu incearca sa ajunga la o discutie amicala. Aminteste-ti, acestia sunt manipulatori supremi: tacticile lor pot include sa fie vagi si arbitrari, precum si sa directioneze atentia catre modul in care discuti o problema, cum ar fi tonul, cuvintele folosite, etc. Ei se concentreaza asupra problemelor, nu solutiilor.

Pagini: 1 2

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-97597").on("click", function(){ $(".com-click-id-97597").show(); $(".disqus-thread-97597").show(); $(".com-but-97597").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});