Acasă Stirile zilei Bani O noua scamatorie ANAF! Cum le ia statul banii romanilor care lucreaza...

O noua scamatorie ANAF! Cum le ia statul banii romanilor care lucreaza in strainatate?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

ANAF-ul se pregateste de o noua scamatorie fiscala dupa reusitele de la loteria bonurilor fiscale si de la amenzile de doi lei aplicate din exces de zel. Juarnalistul Catalin Striblea scrie pe blogul sau ca ANAF-ul se pregateste sa arda la buzunar romanii care lucreaza in strainatate. Iata cum arata noua gaselnita a finantistilor de la stat:

Din luna decembrie ANAF a reinterpretat legislatia care prevede cum sunt platiti romanii care muncesc la firme romanesti din afara tarii. Adica cei detasati la lucrari din constructii, cei care muncesc in transportul international sau pilotii de la TAROM. In general, toata lumea care munceste afara pentru o firma din Romania.

Pana acum, majoritatea celor care se aflau in situatia asta era platita cu un salariu in Romania, in general minimul pe economie si cu diurna tarii respective. De exemplu, in constructii, muncitorii aflati in Germania, primeau 14,5 euro pe ora ca asa este trecut in legea lor, ca sa nu faci concurenta neloiala. Langa banii astia, companiile mai puneau cateva taxe locale, iar muncitorilor li se lua un impozit, dar banii erau restituiti la finalul fiecarui an calendaristic. De 20 de ani, acesta a fost sistemul si nimeni nu a fost deranjat.

Din ianuarie, insa, ANAF-ul considera toate aceste diurne drept venituri salariale. Ceea ce, dupa mine, este perfect adevarat. Numai ca nu aplica pentru viitor noua interpretare, care nu rezulta din nicio noua prevedere, ci direct pentru trecut. Asa ca s-a pornit un val masiv de controale pe firmele de constructii care trebuie sa dea bani inapoi din trecut. Bani pe care nu i-au incasat niciodata. Aproximativ 40 la suta din suma primita. In cazul firmei care mi-a semnalat speta, ar fi de restituit 4 milioane de euro, bani pe care oamenii de acolo pur si simplu nu-i au. Drept urmare, singura solutie la indemana este intrarea in insolventa. Daca intr-adevar ar plati, in subsidiar, miscarea s-ar intoarce chiar impotriva muncitorilor care ar trebui sa returneze parte din banii primiti.

ANAF-ul a incercat la finalul anului trecut o miscare similara cu soferii de TIR-uri, doar ca noi eram prea ocupati sa vedem asta, pentru ca tocmai se schimba puterea. Scandalul in culise a fost atat de mare incat ministrul Valcov a oprit toata miscarea. Mai ales ca, daca o aplica, trebuia sa arda rau TAROM-ul si ar fi fost imposibil. Toti pilotii sunt platiti asa.

E doar inca o dovada ca nu te afli in fata unui stat sanatos la cap. Nimeni nu s-ar opune daca reglementarea ar fi aplicata de anul viitor sau de maine, daca vreti. Dar sa te duci sa iei bani din trecut de la oameni, pe un vid legislativ, este chiar un smen.

surse: striblea.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCum te poti folosi de puterea plantelor pentru a-ti vindeca fiecare dintre cele 7 chakre!
Articolul următorDeclaratia infricosatoare a lui George Maior: Suntem intr-un razboi inteligent si modern care merge dincolo de necesitatile traditionale!