Acasă Stirile zilei Stiinta O noua METODA eficienta de a combate DEPRESIA! Nici MEDICAMENTELE nu au...

O noua METODA eficienta de a combate DEPRESIA! Nici MEDICAMENTELE nu au aceleasi REZULTATE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Depresia persoanelor in varsta ar putea fi indepartata de jocurile pe PC, care se pare ca ar avea efecte benefice pentru anumite persoane.

Depresia afecteaza un numar mare de persoane in varsta si, desi psihoterapia si medicamentele antidepresive clasice sunt eficiente pentru unii dintre bolnavi, pentru multi pacienti acele tratamente nu au niciun efect asupra bolii, afirma autorii, care au evidentiat, totodata, nevoia de medicamente mai eficiente in geriatrie.

„Medicamentele antidepresive actioneaza adeseori foarte lent, iar rezultatele sunt frecvent incomplete si instabile. Vindecarile au loc doar pentru o treime dintre pacienti”, spun autorii studiului.

Specialistii americani si chinezi au creat programe de antrenamente cognitive si le-au testat pe 11 indivizi cu varste cuprinse intre 60 si 89 de ani, care rezistau la tratament, cu scopul de a-si ameliora capacitatea de invatare si de memorare.

Cercetatorii au comparat rezultatele lor cu cele obtinute intr-un alt studiu realizat pe 33 de persoane in varsta tratate cu un antidepresiv de referinta, escitalopram, in locul terapiei asistate pe computer.

Rezultatele sugereaza faptul ca aceste exercitii de antrenament cerebral sunt „la fel de eficiente pentru reducerea simptomelor de depresie ca si medicamentul escitalopram”, dar au efect mult mai rapid, actionand „dupa doar patru saptamani, in loc de 12”, potrivit autorilor studiului.

„De fapt, 72% dintre pacienti au prezentat o vindecare completa a depresiei”, a precizat Sarah Morimoto de la Institutul de psihiatrie geriatrica din New York, coautoare a studiului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos