Vicepremierul rus Dmitri Rogozin face din nou diplomatie de tip Facebook si propune liderilor romani sa sarbatoreasca, la 31 august, la Bucuresti, 70 de ani de la „eliberarea acestui oras de fascistii romani”, transmite Mediafax.

„Propun domnilor (Traian) Basescu si (Victor) Ponta sa sarbatoreasca, pe 31 august, la Bucuresti 70 de ani de la eliberarea acestui oras de fascistii romani”, a scris Rogozin pe contul sau de Facebook, facand trimitere la un articol ce critica atitudinea „rusofoba” si razboinica a Romaniei, publicat pe site-ul www.inosmi.ru, afiliat agentiei oficiale RIA Novosti.

Articolul este publicat initial pe site-ul Terra.md si sustine ca politicienii romani au adus tara in pragul unei psihoze de masa pentru a abate atentia de la problemele economice si pe fondul faptului ca populatia nu crede in viitorul european stralucit al tarii.

In urma cu o saptamana, vicepremierul rus a scris mai multe mesaje provocatoare, pe Facebook si Twitter, atat in engleza, cat si in rusa, la adresa oficialilor romani, care nu i-au permis avionului sau sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc. Rogozin se intorcea din Transnistria, unde participase, la 9 mai, la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, a declarat atunci Rogozin, subliniind ca sanctiunile nu-l vor determina sa-si anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.