Acasă Politic Macovei: Ne asteapta vremuri de TEROARE

Macovei: Ne asteapta vremuri de TEROARE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca socialistii europeni vor obtine o majoritate cu care sa conduca Europa, ne asteapta vremuri de teroare si intoarcerea la comunism, este convinsa europarlamentarul PDL Monica Macovei. 

„Stiti ca sunt deja candidati anuntati, pe stanga este domnul Schulz, pe dreapta este domnul Juncker, fost premier al Luxemburgului. Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz sa ajunga presedinte al Comisiei Europene, si pentru Romania, si pentru directia vest, adica Uniunea Europeana, pentru Romania. (…) Ganditi-va ce ne asteapta daca socialistii vor avea o majoritate cu care sa conduca Europa: ne asteapta vremuri de teroare si intoarcerea la comunism”, a spus Macovei, citata de Mediafax.

Ea a precizat ca se bazeaza pe „fapte”, amintind ca, in aprilie, cand forurile europene au decis sa sanctioneze Federatia Rusa, Martin Schulz, „seful lui Ponta si candidatul socialistilor la functia de presedinte al CE”, s-a declarat public impotriva, argumentand ca Europa ia gaz de la rusi.
Europarlamentarul PDL a subliniat ca nu mai trebuie acceptat „acest santaj cu gazul rusesc” si nici „vanduta pe gaz rusesc libertatea” celor din Ucraina sau Republica Moldova, ci gasite alte surse sau achizitionarea de gaz din Norvegia si SUA.

„Viitorul nostru nu poate fi determinat de un santaj permanent din partea Rusiei, cu gazul rusesc. (…) Trebuie sa oprim acest santaj cu gazul rusesc, care pur si simplu ne aduce inapoi in timp, in anii ’50. Putin a spus inca din 2005 ca vrea sa refaca URSS, mai departe vedem ca si-a alipit Republica Crimeea, Moldova este in mare pericol, intre Odessa si Tiraspol sunt numai 108 kilometri. In ultimele zile, Republica Moldova a fost amenintata ca, daca va semna acordul de asociere cu UE, va avea de suferit. Va dau motive pentru care e prost pentru Romania in primul rand sa castige socialistii. Pentru ca, iata, ne duc spre rusi”, a spus Macovei.

Ea a amintit ca socialistii au refuzat sa semneze o rezolutie a PE in care era criticata Rusia pentru agresiunea armata in Ucraina si care continea prevederi favorabile Moldovei si Georgiei si ca de Ziua Europei un grup apropiat presedintelui PSE, Serghei Stanisev, a ars in public steagul UE.

„Deci ei sunt cu rusii, foarte pe scurt. Noi nu mai vrem cu rusii, noi am fost cu rusii si nu mai vrem cu rusii, nu vrem cu bocancul in gura, vrem democratie, vrem libertate, vrem sa vorbim liber, sa circulam liber, sa avem drepturi, libertati”, a spus Macovei.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos