Peter Sauber, fondatorul Sauber F1 in urma cu 20 de ani, a desemnat-o oficial, joi, la conducerea echipei pe austriaca de origine indiana Monisha Kaltenborn, care devine astfel prima femeie aflata in functia de „team principal” in Formula 1.

Omul de afaceri elvetian va implini, duminica, 70 de ani si a afirmat de mai multe ori in ultima perioada ca nu doreste sa mai stea pe zidul boxelor la aceasta varsta. Absent de la Suzuka, unde duminica a avut loc Marele Premiu al Japoniei, Sauber a venit la Yeongam pentru a-i transfera oficial stefeta lui Kaltenborn, 41 de ani, care a primit la finalul anului 2011 si un pachet de actiuni ale echipei.

Peter Sauber ramane in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al grupului ce-i poarta numele, cu sediul la Hinwil (Elvetia) si seful „operatiunilor strategice”, se arata intr-un comunicat al Sauber F1. El a fost unul dintre primii patroni din automobilism care i-au oferit septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher posibilitatea de a concura, in cursele de anduranta.

VEZI CE A DECLARAT MONISHA PE 24S.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.