Acasă Stirile zilei O grupare romano-chineza este anchetata pentru evaziune si spalare de bani de...

O grupare romano-chineza este anchetata pentru evaziune si spalare de bani de peste 60 milioane de dolari din jucarii si textile

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile statului au destructurat sambata o grupare formata din cetateni romani si chinezi care au facut evaziune fiscala si spalare de bani in valoare de peste 60 milioane dolari. Anchetatorii suspecteaza ca in perioada 2007 – 2012 inculpatii au facut peste 2.000 de importuri de marfuri (jucarii si produse textile) din China in Romania.

Conform Politiei Capitalei, o parte a marfurilor au fost comercializate fara documente, iar veniturile astfel obtinute, care se ridica la aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate in contul unei societati off-shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienta ilicita a veniturilor.

Produse contrafacute sau fara acte, in valoare de 640.000 lei, descoperite la perchezitiile din Ilfov

Politistii au descoperit, in urma descinderilor facute sambata la mai multe societati din Bucuresti si Ilfov, 310.000 de articole de lenjerie intima si jucarii importate din China, fara documente, in valoare de 420.000 de lei, precum si 10.700 de produse contrafacute, in valoare de 220.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, la sediile societatilor perchezitionate ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descoperit 310.000 de articole de lenjerie intima si jucarii importate din China, fara documente de provenienta, in valoare de aproximativ 420.000 de lei, precum si 10.700 de produse contrafacute (portofele, incarcatoare auto, ceasuri, ghiozdane), toate purtand insemnele unor marci cunoscute si protejate pe teritoriul Romaniei, in valoare de aproximativ 220.000 de lei.

Toate bunurile urmeaza sa fie confiscate, in timp ce in acest caz cercetarile continua.