Acasă Stirile zilei Tech O echipa de romani a dezvoltat cel mai bun prieten al copiilor!...

O echipa de romani a dezvoltat cel mai bun prieten al copiilor! Vezi ce poate face robotul dotat cu inteligenta artificiala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de tehnicieni romani dezvolta un robot, care vrea sa devina cel mai bun prieten al copiilor cu varste intre 6 si 12 ani. Robotul Woogie vine de pe o alta planeta, este prietenos, dornic sa invete, vorbeste si asculta si este dezvoltat de o echipa de romani.

In termeni ceva mai stiintifici, Woogie este un asistent personal pentru copii. „Un fel de Amazon Echo pentru copii, dotat cu algoritmi de machine learning si inteligenta artificiala”, spune Bogdan Coman, creatorul lui Woogie. Ideea acestei personalitati a venit, spune Coman, in special de la fiica sa Daria, care atunci cand avea noua ani povestea ca a venit de pe alta planeta si ca vrea sa cucereasca Pamantul.

Chiar si compania care produce robotul se numeste Aliens by Daria. Woogie este un dispozitiv, un robot, cu care se poate vorbi, acesta poate raspunde si care se adreseaza copiilor, dar pe care-l pot utiliza si parintii si care, pe deasupra, mai si invata.

Forma lui Woogie inca nu este definitivata, urmand sa primeasca un corp in vara, insa, chiar si asa, poate sa raspunda la orice intrebare dintre domeniile permise – fiind un produs destinat copiilor -, poate pune muzica, poate controla dispozitive ‘smart’, sa stinga luminile sau sa controleze volumul televizorului.

In principal, Woogie activeaza ca un companion al copilului, pe care-l ajuta la lectii, jucand diferite jocuri, interactionand cu acesta si alegand stiri din domeniile de interes ale copilului – comic books, masini, desene animate. Dispozitivul nu este mobil, trebuind sa fie introdus tot timpul in priza.

Sursa: RADOR