Acasă Stirile zilei Imobiliare O dinastie din India a cumparat mii de hectare in Teleorman! Vezi...

O dinastie din India a cumparat mii de hectare in Teleorman! Vezi cine sunt vecinii lui Dragnea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O familie renumita din India renumita pentru bogatia sa a cumparat doua ferme cu 2.500 de hectare de teren in localitatea Contesti din Teleorman.

Indienii opereaza local prin firma Trans­danube Industries, entitate prin intermediul careia si-a anuntat anterior intentia de a construi o otela­rie in Oltenita, Calarasi, potrivit zf.ro. Familia Gupta este una dintre cele mai puternice dinastii de business din India si e cunoscuta la nivel international prin grupul Afri­can Industries, cu o prezenta importanta in Nigeria.
Negocierile pentru cumpararea fermelor au durat mai mult de sase luni, iar actele au fost parafate in urma cu doua saptamani.
Strainii cumpara tot mai mult pamant in Romania. Chiar daca pe primele trei locuri in topul latifundiarilor sunt romani, practic jumatate din terenurile agricole sunt detinute sau administrate de straini.
Unele companii straine au ajuns sa aiba in proprietate zeci de mii de hectare de teren in Romania. Statisticile arata ca cei mai mari investitori straini sunt italieni, germani, arabi, maghiari si spanioli.
Noua lege a vanzarii terenurilor agricole a intrat in vigoare in luna mai a anului trecut. Noua lege in general a ingreunat vanzarea terenului agricol in loc sa o simplifice, pe de alta parte straini prefera sa nu cumpere teren pe nume propriu, ci cumpara de regula prin societati cu capital romanesc.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCe se intampla daca mananci doua oua fierte la micul dejun?
Articolul următorCele 6 motive pentru care barbatii insala! Unde gresesc femeile?