Compania Razer a prezentat la CES, care se desfasoara zilele acestea la Las Vegas, un computer pentru jocuri denumit Project Christine. Caracteristica principala a dispozitivului este arhitectura modulara, potrivit unui comunicat al Razer.

Componente calculatorului – procesorul, placa grafica, memoria, hard diskul etc – sunt inchise in module separate care sunt inserate intr-un cadru si amplasate unul peste altul, in ordine aleatorie.

Fiecare modul are propriul sistem de racire cu lichid. Pentru a transfera date intre module este folosit PCI Express. Sistemul include, de asemenea, un ecran tactil care afiseaza parametrii sistemului.

razer0

Potrivit unei declaratii a reprezentantilor Razer, principalul avantaj al proiectului Christine este usurinta de asamblare si de upgrade. Folosind module oricine, chiar si fara cunostinte despre PC, va putea construi un calculator potrivit nevoilor sale.

Puteti actualiza configuratia inlocuind modulele individuale (de exemplu cu un procesor mai puternic) cu altele sau introducand unele suplimentar. Asa puteti adauga o a doua placa video sau un alt „hard disk”.

Modelul aratat la CES este un prototip.

Razer nu a specificat daca furnizori terti vor putea produce module.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.