Compania chineza Sinovel, intentioneaza sa intre intr-un parteneriat cu uzinele Faur, detinute de fratii Emil si Marius Cristescu, si sa inceapa productia de turbine eoliene la Bucuresti.

„Recent, o misiune a Departamentului Afaceri Internationale a grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucuresteana Faur. Cu acest prilej au avut loc discutii cu managementul societatii privind realizarea unor proiecte in domeniul energetic, in parteneriat cu firma bucuresteana”, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert.

Directorul general al Faur, Mariana Hristea, a declarat agentiei MEDIAFAX ca firma chineza intentiona sa deschida o fabrica. Vizitand Faur, chinezii au decis sa produca in uzina bucuresteana.

„Vor sa produca in fabrica noastra, pentru ca au constatat ca avem capacitatea necesara. Daca perfectam contractul cu ei vom face investitii importante si vom cumpara linii de productie noi”, a spus Hristea.

Ea a afirmat ca negocierile sunt in derulare, iar un contract cu firma din China ar putea fi semnat in urmatoarele luni.

„Vor produce in parteneriat cu noi turbine eoliene. Ei vor veni cu know-how-ul, iar noi cu capacitatile de productie”, a mai spus Hristea.

Grupul Sinovel opereaza in Romania doua proiecte de capacitate medie si intentioneaza sa-si continue dezvoltarea prin constructia de parcuri eoliene.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.