Este considerata cea mai mare minune a naturii cand vine vorba de detoxifierea organismului si ar fi pacat sa nu profiti de toti acesti anti-oxidanti aflati intr-un singur produs: sucul de varza rosie.

Gustul acestuia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suporta, adaugand peste el suc de morcov, iar datorita faptului ca poate contine fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”in 4” (cvadruplu).

Retineti cateva aspecte esentiale despre varza rosie :

– contine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potentator de efect pentru toate celelalte minerale si vitamine + distrugator al vaselor care alimenteaza tumora + blocheaza metastazarea celulelor maligne ;

– contine sulforafan = substanta care distruge vasele care alimenteaza tumora ;

– contine indol-3-carbinol = substanta care da distrugere tumorala directa ;

– contine vitamina B 17 = produce distrugere tumorala directa

– reprezinta o sursa majora de vitamina C. Avand in vedere termolabilitatea acestei vitamine si faptul ca ea se oxideaza repede la aer, sucul de varza rosie va fi consumat imediat dupa ce a fost preparat

– este cea mai bogata sursa cunoscuta de luteina si zeaxantina, 2 antioxidanti fundamentali si extrem de potenti, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetarile privind degenerarea maculei la varste inaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteina administrata timp de 6 luni, scade incidenta degenerarii maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul rosu din legume (tomate) si cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenta maculara la persoanele diabetice.

sursa: suntsanatos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.