Ce rol poate avea grupa de sange in aparitia cancerului? Raspunsul unui renumit oncolog roman!

Cercetari recente, facute de oameni de stiinta de la universitatile americane au relevat ca persoanele care au grupele de sange A sau B au un risc mai mare de a se imbolnavi de malarie, comparativ cu cei cu grupa 0. Potrivit unui mare onoclog roman, astfel de studii nu sunt altceva decat „bancuri de prost gust”. Cat priveste riscul de cancer, cei ce au grupa de sange 0 prezinta un risc mai mic de a face cancer gastric.

„Cauza principala a cancerului gastric este un microb. Bacteria numita Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infectioase ale cancerului gastric. Motivul pentru care tipul A de sange – si posibil si B – este la un risc crescut de cancer gastric este legat de raspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Vermont.

 

Ei bine, studiile bombastice ale americanilor sunt desfiintate de catre unul dintre cei mai mari doctori oncologi din Romania, pe care colegii il „alinta” „dosctorul-stiinta”, datorita implicarii specialistului in cele mai elaborate studii stintifice din domeniul oncologiei.

„Nu cred in astfel de speculatii. Tot felul de teorii aberante in medicina au aparut inca de pe vremea lui Hypocrate. Si studiul acesta este doar un banc de prost gust. Nu exista niciun fel de dovezi stintifice care sa coreleze grupele de sange cu aparitia cancerului. Eu n-am vazut niciun fel de argument stintific legat de acest aspect, si ma ocup de zeci de ani de domeniul oncologiei, unde merg la foarte multe congrese internationale, foarte elaborate”, a declarat pentru EVZ dr. oncolog Florin Bacanu, vicepresedinte al Societatii Nationale de Oncologie, potrivit evz.ro.

Potrivit specialistului, astfel de studii nu fac decat sa ne induca ideea ca bolile oncologice tin de destin, in sensul ca daca avem o anumita grupa de sange „cu risc” suntem sortiti imbolnavirii!

Click pe aceeasi tema:  Atentie, mamici! Pufuletii sunt o bomba atomica pentru organismul copiilor

Dr. Florin Bacanu crede insa foarte mult in terapiile revolutionare de vindecare a cancerului, precum „terapiile –tinta”. „O metoda revolutionara de tratare a cancerului se numeste terapia-tinta. Ea are ca efect tratarea bolii strict la nivel local. De exemplu, in viitor s-ar putea renunta la chimioterapie, care este asemenea unei impuscaturi cu alice, care afecteaza intregul organism, si se va lucra cu asa-numitele rachete inteligente. Este ca in cazul unui razboi inteligent. Daca vreau sa elimin un terorist care se ascunde intr-o pestera, nu bombardez tot muntele, ci trimit o racheta dupa el in pestera, ca sa-l detecteze dupa caldura”, ne-a explicat dr. Florin Bacanu. Specialistul spune ca, pe de-o parte, aceasta metoda actioneaza mai bine asupra bolii, iar pe de alta parte, se reduc foarte mult efectele adverse ale tratamentelor actuale, cum este, de exemplu, chimioterapia.

Click pe aceeasi tema:  Fructul spinos inrudit cu litchi poate ajuta la slabit si ucide parazitii intestinali!
spre