Acasă Stirile zilei Bani Numărul hotelurilor şi pensiunilor la vânzare a crescut cu aproape o treime...

Numărul hotelurilor şi pensiunilor la vânzare a crescut cu aproape o treime în acest an

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numărul hotelurilor şi pensiunilor disponibile spre vânzare pe litoral şi în zonele de munte a crescut cu 30% în acest an faţă de lunile din toamnă, depăşind 100 de oferte, cele mai multe în Braşov, preţurile variind de la 11.000 de euro la 6,5 milioane de euro, potrivit imobiliare.ro.

„Dacă în lunile de toamnă în zonele turistice din România existau 70-80 de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare prin intermediul portalului, în prezent, numărul acestora este cu 30% mai mare, atingându-se un nou record al ultimelor 12 luni pe acest segment în ianuarie, când numărul unităţilor turistice scoase la vânzare online a sărit de 100”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

Peste 80% din oferta totală de hoteluri şi pensiuni este concentrată în cinci judeţe, Braşovul conducând în clasamentul naţional după numărul de oferte, cu 22,7% din oferta totală. Constanţa se situează pe locul al doilea, cu 20,6% din oferta totală. Urmează judeţele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) şi Cluj (11,3%). Celelalte anunţuri de vânzare – 17,5% din ofertă – sunt distribuite în restul ţarii.

Complex de 6.5 milioane euro la Predeal

Cea mai scumpă unitate scoasă la vânzare în acest moment aflată în baza de date a portalului este situată în zona Clăbucet din Predeal. Proprietatea, un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute pârtii din Predeal, este formată din trei unităţi de cazare, dispune de 50 de camere şi o parcare de 40 de locuri. Complexul este complet echipat şi utilat pentru a fi dat în exploatare imediat. Preţul la care este scos la vânzare este de 6,5 milioane de euro.

Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare se află o unitate de 4 stele situată în zona Bună Ziua din Cluj-Napoca. Situat la 2 km de şoseaua care leagă Turda de Cluj, într-o zonă verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, 4 apartamente de lux, şi o camera pentru persoane cu deficienţe motorii. Printre facilităţi se numără cele 4 săli de conferinţe cu o capacitate de 10 până la 220 de locuri. Restaurantul hotelului are o capacitate de până la 350 de locuri. De asemenea, există o cramă (60 locuri), un club (80 locuri), o terasă (150 de locuri) şi o suprafaţă exterioară ce poate asigura logistica necesară organizării unui eveniment de 180 de persoane. Preţul solicitat în acest caz este de 5,6 milioane de euro.

Tot în Cluj, de data aceasta însă în centrul oraşului, lângă Parcul Central şi Piaţa Mihai Viteazul este scoasă la vânzare o clădire istorică din secolul XIX care funcţionează ca hotel de trei stele pentru 4,8 milioane de euro. Hotelul dispune de 30 de camere complet amenajate şi utilate, un restaurant de lux şi un bar.

Cabană din lemn la 11.000 de euro în Toplița

La polul opus, o cabană din lemn din Lunca Bradului, judeţul Mureş, la 20 de km de Topliţa, este scoasă la vânzare pentru 11.000 de euro. Cabana are trei camere, bucătărie utilată şi curte cu două locuri de parcare, fiind o opţiune pentru o ieşire în familie sau un grup restrâns de prieteni.

Lansat în ianuarie 2000, imobiliare.ro a depăşit de curând pragul de 30 000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.