14 parlamentari PSD+ALDE pregatesc un nou partid. 14 februarie are termen primul termen in dosarul de instigare la abuz in serviciu. Ordonanta 14 este cea care il poate scapa pe Dragnea de puscarie in cazul ca va fi aprobata.

In partidul condamnatului penal Liviu Dragnea lucrurile au inceput sa se imputa iar dupa aprobarea OUG 14 lucrurile ar putea sa o ia razna de-a binelea. Potirivt dcnews.ro in zilele urmatoare se asteapta ca nemultumitii sa paraseasca PSD sau ALDE si sa formeze un grup parlamentar propriu, pe modelul UNPR. La acesta ar urma sa se alature parlamentari care au parasit PSD inainte de alegeri, intrand in PRU, dar si unii primari de orase mari, sefi de organizatii sau presedinti de consilii judetene. Cel putin 14 parlamentari din PSD si ALDE au aderat la miscarea de desprindere, pana acum, iar trei dintre ”protestatari” sunt lideri ai PSD.
Ziua fatala ar putea fi 14 februarie dupa ce Liviu Dragnea va avea primul termen pe fond in dosarul in care presedintele PSD, condamnat penal este acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului DGASPC Teleorman.
Liviu Dragnea a avertizat, de altfel, ca exista oameni infiltratii in partid. Conducerea PSD se teme ca emisari ai presedintelui Iohannis poarta discutii cu nemultumitii din partid pentru a izola actualii lideri ai majoritatii si pentru a determina chiar constituirea unei noi majoritati. Se pare ca tatonarile au implicat chiar persoane din apropierea liderilor PSD-ALDE, ceea ce a confirmat ipoteza ca se pregateste un puci parlamentar.

Planul lui Iohannis ar putea urmari ca macar unul dintre liderii cunoscuti din PSD, care are si calitatea de deputat sau senator, sa isi dea demisia din partid, chemand la formarea noului UNPR.