Acasă Stirile zilei Social BRAVO! Aveti stil: Cine nu moare pleaca din tara! Pana in 2050...

BRAVO! Aveti stil: Cine nu moare pleaca din tara! Pana in 2050 vom ramane 14 milioane de romani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bravo domnilor politicieni. Statisticile nu mint. Un raport al ONU arata ca pana in anul 2050 populatia Romaniei va fi de doar 14 milioane de oameni. Masurile luate de voi care ati guvernat tara in ultimii 27 de ani arata ca principalul interes a fost sa va conservati functiile cu orice pret si sa va imbogatiti familiile, iar rezultatul este ca in curand vav veti scoate ochii intre voi deoarece Romania este pe cale de disparitie. Un reportaj realizat de stirileprotv.ro arata ca numai anul trecut populatia echivalenta unui oras cat Alba Iulia.

Suntem de la an la an tot mai putini, arata statisticile oficiale, iar masurile luate de autoritati ca sa stopeze declinul demografic nu dau roade. Cu toate acestea, numarul casatoriilor a crescut usor in 2016, iar sociologii sustin ca si calitatea vietii s-a imbunatatit, iar copiii sunt mai educati.
Viteza medie de scadere a populatiei in Romania este de 182 de persoane pe zi, adica anul trecut am pierdut peste 66.000 de locuitori, doar pentru ca mor mult mai multi oameni decat se nasc. Mai suntem oficial doar 19,6 milioane. Partea trista e ca din pacate in 2016 am avut cel mai mic numar de bebelusi din ultimii 6 ani – sub 190.000. In anul 1990 se nasteau 314.000, ca sa facem o comparatie. O cauza poate fi si asta – varsta primei casatorii si varsta primei nasteri. Aici, la prima nastere e vorba de varsta mamei, pe cand la casatorie sunt luati in calcul ambii parteneri. In ’90 oamenii se casatoreau in medie la 25 de ani, iar primul copil aparea cand mama avea 22,5. Acum prima casatorie are loc dupa 30, chiar 31 de ani, iar femeile devin mame la peste 28 de ani. Iata o explicatie sociologica:
Petre Ilut, sociolog: „Intai isi vad de cariera. Principalul dezavantaj ar fi ca din punct de vedere biomedical nu este optim, optimul este pe la 22-20 de ani. Pe de alta parte sunt mari avantaje atat pentru copil, cat si pentru cuplu si societate in general si anume parintii sunt educati.”
In plus, se pare ca tot mai multi decid sa nu mai aiba copii.
Petre Ilut, sociolog: „E o alta filosofie, s-a schimbat filosofia aia traditionala ca numai asta e toata viata, nu exista viata daca nu ai copii, nepoti, ba exista! Nu-i problema atata de cantitate, este si de calitate, dar problema e ce calitate de cetateni va avea Romania peste 20 de ani.”
Rapoartele ONU prevad un declin pana la 14 milioane de locuitori in anul 2050. Aici este insa luata in calcul si migratia, capitol la care Romania este pe locul 4 in Europa, cu 17% din populatie plecata in cautarea unei vieti mai bune.

sursa: stirileprotv.ro