Aruncand o privire pe lista de ingrediente continute de feliile de branza topita ale unui brand cunoscut, am putut observa cateva aspecte destul de dubioase.

Un clip de pe Youtube a starnit multe reactii negative la adresa acestor felii de branza topita. Incercand sa arda cu bricheta o felie de branza topita, persoana care realiza experimentul a observat ca aceasta nu se topeste, ci doar se innegreste si se intareste, asemenea plasticului, noteaza revistablogurilor.

Pe lista ingredientelor se afla lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grasimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika si vitamina D3. O mare eroare consta in faptul ca brandul respectiv omite sa precizeze cumparatorului ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece exista lapte integral, lapte cu 2% grasime, degresat etc.

Apoi, alte ingrediente care atrag atentia nutritionistilor sunt proteinele din lapte concentrat, care sunt definite ca un tip de lapte foarte ieftin, obtinut prin diverse proceduri chimice si de filtrare. Astfel rezulta caseina, care este utilizata pentru a lega compozitia dar si ca adeziv in industria maselor plastice. Acidul sorbic este un alt ingredient care nu are ce cauta intr-un produs alimentar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.