Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul si savoarea lor, ci si pentru vitaminele pe care acestea le contin. Un lucru de remarcat este faptul ca aceste fructe au in compozitia lor putine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct. Sunt ideale pentru dieta, deoarece doua clementine se incadreaza la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezinta un lucru important pentru persoanele care urmeaza o dieta.

Contin foarte multa vitamina C, foarte utila in special in perioada rece a anului. De asemenea mai contin magneziu si fier, care mentin functionarea in conditii normale a sistemului muscular si nervos. Clementinele sunt formate din 86% apa, sunt bogate in potasiu si calciu. De asemenea contin foarte multe fibre, care sunt foarte utile in digestie, avand un aport deosebit la micsorarea colesterolului din sange. Datorita prezentei fibrelor si a potasiului, clementinele sunt foarte bune in procesul de detoxifiere.
Clementinele sunt inventia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut in 1900. Aceste fructe nu contin samburi, deci ele nu se pot inmulti decat prin procesul de altoire. Gustul si aspectul diferit al clementinelor se datoreaza soiurilor diferite de portocal si mandarin din care rezulta clementinele.
Clementinele rezista mai mult decat mandarinele, dar isi mentin aroma acestora, iar in comparatie cu portocalele sunt mai dulci si mai zemoase.

 

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.