Nu stiai asta! Vezi care este cel mai bun ulei de gatit! Este folosit de peste 5.000 de ani

Cei mai multi dintre romani folosesc pentru gatit uleiul de floarea soarelui, insa nu acesta este cel mai bun. Uleiul de palmier este folosit de mai bine de 5000 de ani. Se numara printre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit, caci nu contine acei acizi grasi care sunt responsabili de aparitia unor afectiuni ale inimii, cat si a unor forme de cancer.

Acest ulei vegetal, care are o culoare rosiatica, se obtine prin presarea, la rece sau la cald, a pulpei fructelor palmierului. Se mai poate obtine, de asemenea, si din semintele fructului.

Cel mai indicat tip de ulei de palmier este cel nehidrogenat. Acesta este bogat in acizi graşi esentiali, nu contine colesterol si are un continut scazut de acizi graşi saturati, fata de alte uleiuri. Daca este depozitat la o temperatura mai mica de 20°C, uleiul de palmier devine solid, dar nu isi pierde din proprietati.

Click pe aceeasi tema:  Cate grade trebuie sa avem in camera ca sa ardem caloriile peste noapte!

Nutritionistii il recomanda pentru prajt, caci isi pastreaza proprietatile, chiar si la temperaturi de 230 de grade. Asadar, acesta nu se descompune in substante toxice in timpul procesului de prajire, deci nu este periculos pentru sanatate. Totodata, este ideal pentru gatit, deoarece nu are nici gust, nici miros, ceea ce inseamna ca alimentele isi vor pastra propria savoare, scrie click.

Un studiu realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea din Alicante, Spania, a demonstrat ca uleiul de palmier este mai sanatos pentru gatit ca uleiul de masline si ca uleiul de floarea-soarelui. Cercetatorii au studiat câta acroleina, o substanta periculoasa pentru organism, se elimina in timpul procesului de prajire. in urma experimentului, au demonstrat ca substanta a fost produsa in cantitatea cea mai mica in timp ce alimentele erau prajite in ulei de palmier.

Click pe aceeasi tema:  ATENTIE: Un nou virus pe Facebook! Afla AICI cum sa te FERESTI!
spre