Nu mai este foarte mult si un grup de oameni vor pasi pe Marte. De altfel, cele mai recente stiri despre Marte ale NASA arata ca pe planeta rosie exista apa lichida, element esential pentru viata.

Compania privata din Statele Unite, SpaceX, care apartine antreprenorului Elon Musk, preconizeaza pentru anul 2024 lansarea misiunii pe Marte, care va fi realizata in 2025.

SpaceX, este o companie privata din Statele Unite ale Americii dedicata realizarii de vehicule pentru transport in spatiul cosmic, fondata ca o companie pornind de la zero de catre cofondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk. Transportati de nava spatiala primii oameni vor ajunge pe Planeta Rosie.

Potrivit anterpenorului Elon Musk, nava Dragon V2 care va zbura pe Marte in anul 2018, nu va putea fi pilotata. „Zborul spre Marte pe aceasta nava prezinta o idee nu tocmai buna. Nu este o nava foarte mare, doar ca aceasta nu se va putea intoarce inapoi pe Pamânt”. Anterior, antreprenorul Elon Musk a declarat ca nava Dragon V2 este proiectata pentru a ateriza in orice loc al sistemului Solar, insa prima sarcina a Dragonului Roşu pe Marte este sa treaca testul. Potrivit ultimului raport, compania SpaceX a lansat cu succes prima etapa a rachetei Falcon 9 pe platforma oceanica a Atlanticului.

Sursa: RADOR

1 COMENTARIU

  1. As vrea sã comunic cu un martian. Mai stiu cã undele radio parcurg distanta în 8 ore (sau ceva de genul acesta) si nu instantaneu ca la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.