Tratamentele naturiste au prins in randul romanilor, iar multi dintre noi prefera sa se trateze cu plante, in loc  de medicamente, mergand pe ideea ca acestea nu pot face rau.

In realitate, multe medicamente contin substante extrase din plante, iar extractele din plante, fie ele ceaiuri, tincturi sau alte preparate, pot fi la fel de toxice ca si substantele chimice, daca sunt luate la intamplare sau mai mult decat este necesar.

Rostopasca poate arde intestinul
Un exemplu in acest sens este rostopasca. Multi folosesc sucul acestei plante pentru a scapa de negi, aceasta avand un efect caustic. Incercati sa va imaginati ce se intampla cand vreti sa tratati o indigestie cu ceai de rostopasca si fie beti mai mult decat ar fi indicat, fie faceti bautura mai concentrata.

„Daca te arde pe piele, imagineaza-ti ca irita foarte tare si esofagul si tubul digetiv. Poate poti sa tratezi o indigestie cu ceai de rostopaca, dar e o planta care in concentratie mai mare are mult mai multe efecte toxice decat beneficiile pe care le-ar da intr-o indigestie. Rostopasca arde intestinul”, sustine dr. Luminita Marinescu, medic dermatolog. Si nu doar atat: intoxicatiile severe cu rostopasca au potential fatal, noteaza bzi.ro.

Printre plantele care irita intestinul subtire mentionam ricinul – folosit sub forma de ulei, scamonea, podofilina (Podophyllum peltatum), iar dintre cele care ard colonul: crusinul, senna, aloe si reventul, folosite pentru tratarea constipatiei. Acestea din urma contin derivati antrachinonici, care au efect purgativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.