Alimentele pe care le consumam ar trebui sa fie medicamentul nostru. Tot ceea mancam trebuie sa fie benefic organismului, iar uleiul de masline este unul dintre alimentele care te ajuta sa-ti pastrezi sanatatea.
Cretanii, cunoscuti pentru longevitate, consuma anual, in medie, peste 20 de litri de ulei de masline, pe cap de locuitor, noteaza bzi. Iata cateva motive pentru a consuma in fiecare dimineata o lingura cu ulei de masline extravirgin:
Previne cancerul
Fiind una dintre cele mai bune surse de grasimi mononesaturate, uleiul de masline este considerat un super-aliment. Despre uleiul de masline se stie de mult ca este sanatos, dar studii recente au aratat ca beneficiile sunt mai mari decat ne putem imagina.
Doar o lingura de ulei de masline extravirgin poate proteja organismul impotriva cancerului. Acesta contine un compus care previne si incetineste dezvoltarea tumorilor in cancerul de san.
Un alt studiu a aratat ca uleiul de masline inhiba proteinele de care celulele canceroase au nevoie pentru a creste.
Reduce riscul de Alzheimer
Un alt efect favorabil al uleiului de masline a fost descoperit in urma unui studiu publicat in Jurnalul de Toxicologie si Farmacologie aplicata.
S-a descoperit ca oleocanthalul, un compus din uleiul de masline se leaga cu proteinele toxice care blocheaza sinapsele in hipocamp. Acesta este primul semn de debut al bolii Alzheimer si este partea creierului care este afectata de aceasta boala.
Intareste sistemul imunitar
Avand in vedere ca este incarcat cu antioxidanti, uleiul de masline protejeaza sistemul imunitar de la infectii.
Protejeaza inima
In plus, protejeaza inima ca urmare a polifenolilor pe care ii contine. Potrivit unui studiu, cei care gatesc regulat cu ulei de masline isi reduc cu 41% riscul de accident vascular cerebral.
Combate inflamatiile si durerea
Uleiul de masline va pote ajuta sa ameliorati durerea si inflamatia. Pe piata gasiti numeroase tipuri de ulei de masline, asigurati-va ca achizitionati un ulei veritabil.
Ajuta la pierderea in greutate
Uleiul extravirgin de masline creste rata de erdere a grasimilor.