Nu stiai asta! Care este grasimea ideala a corpului

Raw Life and Style

In acest moment multi oameni ajung la ortorexia nervoasa – o tulburare de alimentatie rezultata din obsesia de a manca sanatos si in termenii nutritionali optimizati la maximum.

Bolnavii pornesc pe drumul asta cu o dieta prin care isi doresc sa-si imbunatateasca sanatatea, numai ca ajung in zone extreme.

Grasime esentiala este grasimea necesara pentru supravietuire. Potrivit specialistilor, femeile au mai multa grasime esentiala decat barbatii. Astfel, femeile adulte au 13% de astfel de grasime, in timp de barbatii- 10%. In mare parte, aceasta serveste pentru a proteja organele interne situate in abdomen si torace. Insa procentajul total de grasime include atat grasimea depozitata, cat si cea esentiala.

Click pe aceeasi tema:  Un antropolog celebru dezvaluie reteta relatiilor fericite si de durata!

Potrivit Consiliului American de Exercitii, procentele de grasime la barbati si femei trebuie sa fie urmatoarele: grasimi esentiale: barbati 2-4%, femeile 10-12%, la sportivii de sex masculin 6-13%, femei care faac sport -14-20%, barbati care nu practica sportul- 14-17%, femei care nu fac sport- 21-24%. Totodata, excesul de greutate de sex masculin trebuie sa fie doar intre 26-37%, iar la femei- 32-41%, iar la barbatii obezi- peste 38%, iar femeile obeze- peste 42%

Specialistii sustin ca calcularea procentului de grasime este modul ideal de masurare a starii generale de sanatate, pentru ca este singura care include compozitia adevarata a corpului. Procentajul grasimii din corp se calculeaza cu ajutorul unui aparat numit Air Displacement Plethysmography, scrie e-sanatate.

Click pe aceeasi tema:  Greseala pe care o fac majoritatea soferilor! Aceasta este principala cauza a accidentelor usoare!
spre