In acest moment multi oameni ajung la  ortorexia nervoasa – o tulburare de alimentatie rezultata din obsesia de a manca sanatos si in termenii nutritionali optimizati la maximum.

Bolnavii pornesc pe drumul asta cu o dieta prin care isi doresc sa-si imbunatateasca sanatatea, numai ca ajung in zone extreme.

Grasime esentiala este grasimea necesara pentru supravietuire. Potrivit specialistilor, femeile au mai multa grasime esentiala decat barbatii. Astfel, femeile adulte au 13% de astfel de grasime, in timp de barbatii- 10%. In mare parte, aceasta serveste pentru a proteja organele interne situate in abdomen si torace. Insa procentajul total de grasime include atat grasimea depozitata, cat si cea esentiala.

Potrivit Consiliului American de Exercitii, procentele de grasime la barbati si femei trebuie sa fie urmatoarele: grasimi esentiale: barbati 2-4%, femeile 10-12%, la sportivii de sex masculin 6-13%, femei care faac sport -14-20%, barbati care nu practica sportul- 14-17%, femei care nu fac sport- 21-24%. Totodata, excesul de greutate de sex masculin trebuie sa fie doar intre 26-37%, iar la femei- 32-41%, iar la barbatii obezi- peste 38%, iar femeile obeze- peste 42%

Specialistii sustin ca calcularea procentului de grasime este modul ideal de masurare a starii generale de sanatate, pentru ca este singura care include compozitia adevarata a corpului. Procentajul grasimii din corp se calculeaza cu ajutorul unui aparat numit Air Displacement Plethysmography, scrie e-sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.