Acasă Stirile zilei Diaspora Nu s-a invatat minte! Ponta ia romanii din strainatate la bani marunti!

Nu s-a invatat minte! Ponta ia romanii din strainatate la bani marunti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa esecul lamentabil de la alegerile prezidentiale din 2014, Victor Ponta nu se lasa si vrea cu orice pret sa dea lovitura romanilor din strainatate. Pe langa faptul ca impune tot felul de paragrafe in legile si ordonantele care-i vin la mana in speranta de a-i arde la buzunar pe romanii plecati la munca acum a mai gasit o modalitate sa-i faca sa cotizeze la bugetul social.

 

Conform unei declaratii facute de premierul Victor Ponta, impozitarea romanilor plecati in strainatate este o masura sustenabila, prin care se poate creste numarul de contribuabili la bugetul de stat al Romaniei. Acesta isi argumenteaza punctul de vedere facand referire si la banii pe care romanii ii trimit familiilor lor de peste hotare, bani care nu ajung niciodata in sistemul social.

“Avem o realitate, trei milioane din populatia dinamica cu capacitate de munca din Romania sunt in afara tarii si nu platesc niciun leu la sistemul social. Stiu, se spune ca trimit bani acasa, dar nu-i trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la somaj. Ii trimit pe cai private, foarte bine acest lucru. Dar ganditi-va, daca cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe luna la bugetul social al Romaniei, ar fi o contributie pe care am simti-o.”, a declarat acesta, citat de a1.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos