O silueta de invidiat fara transpiratie in sala de sport este un vis care ar putea deveni in viitor realitate, daca se iau in considerare concluziile unui studiu publicat in revista ‘Cell Metabolism’, relateaza 20minutes.fr.

Cercetatori de la universitati din Sydney si Copenhaga au stabilit o cartografie a reactiilor interne ale corpului uman (concentrandu-se pe schimbarile tesuturilor musculare scheletice) care au loc cand se practica o activitate fizica. Au fost inventariate aproape 1.000 de schimbari moleculare.

„Am realizat o schita a acestei activitati, care va pune bazele unor tratamente viitoare, scopul final fiind reproducerea efectelor exercitiului fizic. stiam de multa vreme ca exista multe semnale determinate de miscare, insa am fost primii care am elaborat aceasta harta si acum cunoastem complexitatea lor”, spune doctorul Nolan Hoffman, cercetator la Universitatea din Sydney si unul dintre autorii studiului.

Pentru a pune la punct aceasta schema, cercetatorii au studiat reactiile corpului uman la fiecare din cei patru pacienti, dupa ce acestia efectuasera o activitate fizica de zece minute. Oamenii de stiinta au realizat o biopsie musculara inainte de exercitiul fizic si alta la sfarsitul acestuia.

In pofida acestui progres (rezultatul a trei ani de cercetari) care permite o mai buna intelegere a functionarii corpului uman, vor mai trece cel putin zece ani pana ce va putea fi produs un medicament cu care ar putea fi tratati pacientii diabetici sau obezi, incheie 20minutes.fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.