Datorita descoperirilor stiintifice tot mai ample, dintii de lapte cazuti ai copilului sunt nu doar un moment emotionant in orice familie, acestia au ajuns sa aiba o menire mult mai folositoare. Daca unii copii ii pastreaza pentru Zana Maseluta, ii arunca pe casa, ori ii tin ca amintire, parintii altor copii pastreaza primii dinti de lapte cazuti pentru a-i folosi ulterior in scopuri medicale, la necesitate.

Cum te pot ajuta dintii de lapte cazuti? Ultimele studii arata ca dintii de lapte contin un material genetic aparte care poate fi folosit la nevoie pentru vindecarea unor boli grave.

Dintii de lapte contin celule stem care pot regenera neuroni, tesuturi osoase, tesuturi cartilaginoase si chiar si o serie de celule ale muschiului cardiac.

Aceste celule pot fi folosite oricand in urma imbolnavirii la orice etapa a vietii. Celulele stem prelevate la varsta copilariei fragede pot fi folosite pentru vindecarea leucemiei sau a bolii Hodkin.

Primul dinte de lapte al copilului trebuie congelat in conditii speciale in interval de maximum 48 de ore de la caderea acestuia, scrie unica.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.