Un procent uimitor de 50% din noi suntem prediabetici sau sufera de diabet zaharat de tip 2. Nu, nu este o greseala; una din doua persoane au probleme serioase in ceea ce priveste nivelul de zahar din sange, ceea ce inseamna ca aceasta este o problema extrem de serioasa.

Problemele legate de nivelul de zahar din sange sunt un fenomen modern, nascut din neconcordanta dintre ADN-ul nostru, nemodificat de mii de ani si lumea zaharoasa, stresanta si toxica, din jurul nostru. Roller caster-ul zaharului din sange pe care-l experimentam in fiecare zi nu este altceva decat normal. Glicemia din sange, la fel ca hormonii, sistemul imunitar si bacteriile intestinale, este supusa principiului Goldiloks: nu prea mare, nu prea scazut, ci doar corect.

Rezistenta la insulina se afla in centrul problemelor de zahar din sange.

Majoritatea problemelor de zahar din sange din zilele naostre se datoreaza unui singur lucru: rezistenta la insulina. Niveluri diferite ale acestui dezechilibru hormonal dauneaza grav sanatatii noastre. Corpul tau are nevoie de zahar din sange (glucoza) pentru a patrunde in interiorul celulelor cu scopul de a crea energie sub forma de ATP. Si insulina hormonala este necesara pentru a permite celulelor tale sa obtina glucoza in interior pentru a crea ATP. Cu rezistenta la insulina prezenta, receptorii celulari sunt blocati din cauza inflamatiei sau toxinelor si astfel apare o acumulare de zahar si insulina in sange, ceva ce nu este tocmai bun.  Asta nu numai ca te face sa te simti mizerabil, dar se poate transforma in diabet, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale atacurilor de inima si ale accidentelor vasculare cerebrale.

Exista unele semne care iti arata ca problema este mai serioasa decat ai crede. Cum poti sa-ti dai seama daca ai o problema cu nivelul de zahar din sange? Daca unul sau mai multe simptome sunt reale in cazul tau, este important sa faci o verificare a nivelului glicemiei.

Iti doresti dulciuri sau produse de panificatie…mult!

Mancatul de dulciuri nu iti scade pofta de zahar.

Ajungi sa fii iritabil si nervos daca sari peste o masa.

Simti nevoia sa consumi cafeina pe tot parcursul zilei.

Esti cuprins de ameteala daca sari peste o masa.

Iti este dificil sa scapi de kilogramele in plus.

Te simti destul de slabit, sufocat sau nervos.

Trebuie sa mergi la toaleta destul de des pentru a urina.

Esti agitat, usor suparat sau nervos.

Memoria nu mai este asa cum era inainte.

Vederea ta este neclara.

Talia ta este egala sau mai mare decat soldurile tale.

Ai un libido foarte scazut.

Iti este intotdeauna sete.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.