Acasă Sanatate Nu ignora niciodata aceste semnale de alarma timpurii ale unei relatii abuzive!

Nu ignora niciodata aceste semnale de alarma timpurii ale unei relatii abuzive!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand ne gandim la relatii abuzive, ne imaginam adesea ochi inegriti si oase rupte. Cu toate acestea, in timp ce abuzul escaladeaza adesea la violenta fizica, nu incepe intotdeauna in acest fel. De fapt, agresorii sunt adesea fermecatori, atenti si dulci la inceputul unei relatii. Un abuzator va lucra pentru a te face sa te simti atat de apreciat si iubit incat nici nu vei observa ca te controleaza, iar uneori deja este prea tarziu. Cu toate acestea, exista semne de avertizare pe care le putem cauta pentru a ne ajuta sa gasim o relatie abuziva inainte de a merge mai departe.

#1. Va transforma totul intr-un romantism

Iti va cumpara flori si cadouri. Probabil va fi cel mai romantic om pe care l-ai cunoscut vreodata. El iti va acorda atentie si te va face sa te simti special si dorit. S-ar putea sa te gandesti ca este prea bun pentru a fi adevarat – pentru ca asa si este. El are nevoie sa ai incredere in el si sa dezvolti sentimente pentru el, deoarece este mult mai usor sa controlezi pe cineva care te iubeste. El te va face sa te simti ca si cum ai fi intreaga sa lume – pentru ca vrea ca lumea ta sa se invarta in jurul lui. Desigur, romantismul in sine nu este un semn de abuz. Dar un abuzator se va folosi de daruri si de romantism pentru a-ti distrage atetia de la alte comportamente, cum ar fi controlul si gelozia.

#2. Va vrea angajament, rapid!

Va spune ca este dragoste la prima vedere, ca suneti facuti unul pentru celalalt si ca nu-si poate imagina viata fara tine. El te va amagi folosind complimente si va spune ca nu a iubit pe nimeni asa de mult. El va insista sa fie exclusiv imediat si va dori probabil sa va mutati impreuna sau chiar sa va casatoriti foarte repede. Are nevoie sa-l iubesti si sa-i apartii. Daca simti ca relatia se misca prea repede, ai incredere in instinct.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
Articolul precedentTainele uitate ale vindecarii din vremea lui Zamolxis!
Articolul următorBei cafea? Vezi ce se intampla in corpul tau, dupa 6 ore de la consumul unei cesti de cafea!