Acasă Sanatate Nu ignora niciodata aceste schimbari care apar la nivelul limbii tale!

Nu ignora niciodata aceste schimbari care apar la nivelul limbii tale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Poate ca nu te gandesti prea mult la limba ta, dar atunci cand medicul iti spune sa deschizi gura si sa scoti limba, el deja obtine o multime de informatii cu privire la sanatatea doar privindu-ti limba.

Medicina traditionala chineza considera ca limba indica majoritatea afectiunilor organismului. Urmatoarele schimbari la nivelul limbii tale indica anumite probleme de sanatate:

1. Un strat alb la suprafata,  urme vizibile de dinti si cateva puncte rosii: acest aspect al limbii sugereaza o lipsa de energie la nivelul organismului care cauzeaza oboseala, apetit scazut si transpiratie excesiva Reflecta starea de spirit, dar asemenea persoane sunt de obicei anxioase si nervoase.

2. Un strat subtire galben la mijloc, inconjurat de o suprafata rosie: acest aspect semnaleaza probleme digestive, deshidratare si afectiuni dermatologice. Toate acestea se manifesta la nivelul psihicului si de aceea acesi oameni au dispozitii schimbatoare.

3. Strat  gros de culoare alba, margini umflate ale limbii: acesta se refera la o functionare neechilibrata a sistemului digestiv si la tendinta de a acumula apa in organism. Oamenii din aceasta situatie se simt de multe ori obositi si apasati.

4. Pete negre pe suprafata purpurie: indica dificultatea functionarii sistemului circulator, asa ca oameni pot avea probleme cu venele varicoase, sentiment de greutate in picioare, dureri de cap si la nivelul pieptului.

5. Un strat alb subtire si un varf rosu al limbii: aceasta situatie dezvaluie ca organismul este expus la un stres constant cauzat de o stare emotionala instabila. Energia din organism este acumulata in nodurile care provoaca inflamatia.

6. Limba rosie cu straturi galbene groase in mijlocul suprafetei: este un indicator al temperaturii ridicate a corpului, care poate indica o posibila infectie a tractului urinar sau probleme de piele. Oamenii cu astfel de probleme sunt adesea furiosi si nu se simt confortabil in corpul lor.

7. Crapaturi pe suprafata rosie a limbii sugereaza o infectie fungica la nivelul organismului, acompaniata de transpiratii nocturne, insomnie si iritatii.

8. Suprafata palida si fara depuneri: indica un flux sanguin redus la nivelul organismului, si anemie, care poate cauza ameteala si oboseala, iar oamenii din aflati in aceasta stare sufera de o lipsa de concentrare si de memorie. Dincolo de asta, o asemenea limba este un semn al unui posibil dezechilibru hormonal in cazul femeilor.

Sursa