Cap Limpede

Sanatate

Nu ignora aceste simptome! Este cel mai frecvent tip de hernie abdominala!

Hernia inghinala reprezinta cel mai frecvent tip de hernie abdominala (intre 70 si 90%), pentru ca regiunea inghinala este cea mai putin rezistenta regiune a peretelui abdominal. Regiunea inghinala are caracteristici particulare, influentate de statiunea bipeda a omului.

In regiunea inghinala se gasesc straturi ale peretelui abdominal, modificate de prezenta canalului inghinal. Acesta este de fapt un interstitiu muscular, in care se gasesc elemente vasculare si nervoase ale peretelui. Traiectul este strabatut de ligamentul rotund al uterului la femeie si de funiculul spermatic la barbat, formatiuni invelite progresiv in drumul lor de catre derivate ale fiecarei structuri parietale pe care o strabat. Herniile inghinale se intalnesc mai frecvent pe partea stanga – raport stanga/dreapta – 4,5/1.

Tipuri de hernie
Dupa traiectul la nivelul peretelui, herniile inghinale se impart in:

1. Hernia inghinala oblica interna
Este foarte rara, se produce la nivelul fosetelor inghinale mediane. Aceasta zona este intarita de mai multe ligamente, astfel ca este mai putin dispusa la herniere.

2. Hernia inghinala directa
Are loc la nivelul fosetelor inghinale mediale. Sunt considerate hernii de slabiciune, din cauza rezistentei scazute pe care o are peretele abdominal la acest nivel.

3. Hernie inghinala oblica externa
Este cea mai frecventa forma de hernie inghinala.

Exista forme congenitale si forme dobandite. Hernia congenitala se asociaza si cu anomalii de migrare ale testiculului. Hernia inghinala dobandita se produce prin orificiul inghinal profund.

Herniile congenitale pot fi:
– hernii peritoneovaginale;
– hernii peritoneofoliculare;
– hernia vaginala inchistata;
– hernia foliculara.

Simptome

Pagini: 1 2

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-93864").on("click", function(){ $(".com-click-id-93864").show(); $(".disqus-thread-93864").show(); $(".com-but-93864").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});