Acasă Life Dezvoltare Personala Nu ai multi prieteni in viata ta? Iata de ce…

Nu ai multi prieteni in viata ta? Iata de ce…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gasirea si pastrarea prietenilor la varsta adulta este o materie complet diferita de cea pe care am invatat-o pe terenul de joaca in vacanta de vara. Este nevoie de multa munca pentru a mentine prietenii in timp. Daca nu ai multi prieteni, este important sa iei in considerare posibilele motive pentru care se intampla asta.

1. Te plangi mult

Daca te plangi foarte mult de locul de munca, de lipsa de bani sau de nedreptatile vietii, oamenii nu vor alege sa petreaca prea mult timp cu tine. Acest comportament se invecheste   destul de rapid. Incearca sa dezvolti o atitudine mai pozitiva si cauta mai multe topicuri interesante de discutat in loc sa tot povestesti oamenilor ce nu merge in viata ta.

2. Renunti la prietenii tai atunci cand esti intr-o relatie

Daca esti vinovat de acest comportament de fiecare data cand incei sa te intalnesti cu cineva nou, este posibil ca prietenii tai sa nu-si doreasca sa astepte sa auda povestea de despartire de fiecare data. In schimb, ei vor merge inainte fara tine. Este important sa gasim un echilibru intre petrecerea timpului cu prietenii tai si ultimul tau interes romantic.

3. Esti egoist

Incearca sa iei in cosiderare daca esti sau nu egoist si daca aceast “calitate” contribuie la lipsa prietenilor din viata ta. In prietenii este necesar sa oferi uneori, chiar daca nu simti sa faci asta. Daca esti dispus sa faci numai ce vrei tu, cand vrei tu, este foarte putin probabil ca prietenii tai vor tolera comportamentul pe termen lung.

4. Nu iti pasa de prietenii tai

Daca nu-ti pasa ce se intampla in viata prietenilor tai, prietenii s-ar putea sa nu te mai doreasca in viata lor. E important pentru tine. Oamenii se vor simti insultati daca nu-ti pasa sa intrebi despre ei sau daca nu sunt interesati de sentimentele lor.

5. Iti place drama

Daca se intampla sa fii cel care provoaca drama si agitatia, este posibil ca oamenii sa incerce sa evite drama si astfel pe tine. Daca ii invinovatesti pe ceilalti, daca nu pastrezi secrete sau daca incerci sa-i iriti pe oameni in mod intentionat, probabil vei avea dificultati sa-i convingi pe oameni sa mai stea prin preajma ta.

6. Esti gelos

Daca esti plin de gelozie atunci cand prietenul tau isi cumpara o noua masina, cand primeste o promovare la locul de munca sau cand intra intr-o relatie noua, probabil vor aparea problemele. Este important sa sarbatoresti impreuna cu prietenii tai si sa te simti fericit pentru ei atunci cand reusesc. Daca esti mereu gelos, atitudinea ta va straluci in exterior, chiar daca incerci sa o ascunzi.

7. Astepti prea mult de la prietenii tai

Daca astepti ca prietenii tai sa fie mereu disponibili sau intotdeauna sa-ti satisfaca nevoile, vei fi dezamagit.  Prietenii tai iti vor rani sentimentele uneori si probabil te vor dezamagi din cand in cand. Dar asta nu inseamna ca sunt oameni buni sau ca nu trebuie sa ramai prieten cu ei. Practica iertarea atunci cand iti ranesc sentimentele.

8. Barfesti

Daca barfesti non-stop, oamenii vor recunoaste ca sunt mari sanse sa vorbesti si despre ei. Evita sa vorbesti despre alte persoane sau sa raspandesti zvonuri despre acestea. In schimb, arata ca poti sa fii o persoana de incredere si ca poti respecta viata privata a celorlalti.

9. Iti intimidezi si agresezi prietenii

Intimidarea si agresiunea nu se termina in liceu pentru multi oameni. Daca esti vinovat pentru aceste comportamente sunt mari sanse ca oamenii sa nu te placa. Este bine sa fii asertiv cu oamenii, dar asigura-te ca nu depasesti limita bunului simt. Respecta drepturile altor persoane si lucreaza pentru dezvoltarea relatiilor sanatoase.

10. Nu iesi suficient

Desigur, exista sansa ca lipsa prietenilor sa nu fie legat de un defect specific de caracter. In schimb, ar putea sa fie datorat doar pentru faptul ca nu ai avut ocazia sa intalnesti oamenii de a caror companie sa te bucuri. In acest caz, incearca sa creezi oportunitati de a-i intalni pe ceilalti in functie de interesele si de activitatile tale si fi dispus sa incepi o conversatie cu un strain. Ar putea sa devina o prietenie de o viata.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos