Acasă Stirile zilei Noutati de pe frontul de est: Ucraina a pierdut in lupta un...

Noutati de pe frontul de est: Ucraina a pierdut in lupta un general de armata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rebelii prorusi din estul Ucrainei au doborat un elicopter militar Mi-8 in apropiere de orasul Slaviansk, in estul Ucrainei. Autoritatile au anuntat ca toti cei 14 militari, inclusiv un general de armata, au fost ucisi. La putin timp dupa, Garda Nationala a distrus grupul de rebeli responsabil de doborarea elicopterului, potrivit Interfax-Ucraina.

„Am fost informat ca teroristii au doborat, in apropiere de Slaviansk, un elicopter care transporta militari (…) cu ajutorul unui lansator portabil de rachete (de tip) sol-aer rusesc, a declarat presedintele interimar in Parlament. Paisprezece militari sunt morti, inclusiv generalul (Volodimir) Kulcitki (foto), a adaugat el. Sunt convins ca fortele noastre armate (…) vor duce la bun sfarsit curatarea teroristilor si ca acesti criminali pe care-i finanteaza Rusia vor fi eliminati sau vor ajunge in boxa acuzatilor”, a continuat oficialul.

Elicopterul Mi-8 ar fi fost doborat dupa ce transportase soldati la o baza militara, relateaza BBC News Online. Garda Nationala a Ucrainei sustine ca grupul de luptatori care au doborat elicopterul armatei ucrainene a fost disrtus. elicopter al armatei

„Ca raspuns la actul de terorism a fost realizat un bombardament de artilerie si aviatie a teritoriului de pe care s-a tras spre elicopter si ca urmare gruparea terorista a fost nimicita” -anunta Garda Nationala, citata de Interfax – Ucraina.

Presedintele ales duminica, Petro Porosenko, a promis sa puna capat revoltei din estul Ucrainei, afirmand ca va actiona ferm impotriva „banditilor” si „ucigasilor”. Un alt elicopter al Fortelor Aerien ucrainene a fost odoborat de insurgentii prorusi la 5 mai, in timpul luptelor din orasul Slaviansk. Echipajul acestuia nu a fost insa ranit.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos