Acasă Stirile zilei Noul presedinte al Ucrainei renunta la bomboane

Noul presedinte al Ucrainei renunta la bomboane

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa alegerile prezidentiale din Ucraina, Petro Poroshenko a promis ca va vinde toate afacerile. Este vorba, in primul rand, de fabricile de dulciuri Roshen. Expertii cred ca afacerile acestuia vor fi vandute cu reducere, pentru ca riscurile pentru investitori raman ridicate in Ucraina. Dar Poroshenko nu are alta solutie.

„Imediat dupa alegeri va fi incheiat un contract cu o companie de investitii in vederea cautarii de cumparatori”, a declarat miliardarul Poroshenko, a carui avere este estimata de revista Forbes la 1,3 miliarde de dolari. Potrivit datelor preliminare, in alegerile prezidentiale de duminica, el a obtinut 54% din voturile exprimate.

roshen

Adresandu-se presei, Poroschenko a estimat ca intrarea in politica a oamenilor de afaceri ar trebui, in general, sa fie un lucru bun. „In opinia mea, este mult mai bine decat un politician care se declara imaculat, dar care nu a facut nimic in viata lui, multumindu-se sa cante duios si sa transforme politica intr-un business care sa-i aduca bani”.

Dar, a continuat Poroshenko, „eu vreau sa dau alt exemplu, cand un presedinte ales isi vinde afacerile pentru a-si concentra intreaga atentie asupra treburilor statului”.

Fost sef al consiliului Bancii Nationale a Ucraina si fost ministru al economiei, Poroshenko este fondatorul grupului Roshen, mare producator de dulciuri si care a reusit sa ramana pe profit si dupa luna iunie 2013, cand Rusia, principala piata de desfacere a companiei, a interzis importul de produse, pe motiv ca ar prezenta un pericol pentru sanatatea consumatorilor.

In plus, Poroshenko detine cateva fabrici auto si de autobuze, intreprinderea de constructii navale Leninskaia kuznea si postul de televiziune Kanal 5. De fapt, de acest ultim activ, Porochenko nu intentioneaza sa se desparta.