Duminica, 25 mai, constructorul auto indian Hindustan Motors a anuntat incetarea productiei sedanului Ambassador, masina lansata in 1957 si considerata cel mai vechi model al industriei moderne de automobile, scrie The Economic Times.

Potrivit reprezentantilor Hindustan Motors, cel mai vechi producator auto din India, oprirea productiei acestui sedan este urmare a datoriilor mari acumulate si a cererii tot mai scazute din partea clientilor.

De asemenea, a fost inchisa si fabrica care asambla masina Ambassador (Uttarpara) din Bengalul de Vest. Societatea sustine ca reluarea sau continuare productiei unui succesor nu sunt planificate, deoarece pur si simplu nu isi mai poate permite acest lucru.

Modelul Ambassador este construit pe baza masinii britanice Morris Oxford, produsa in Anglia intre 1956-1959. Ulterior, fabrica a fost mutata in India, unde modelul a fost produs pentru piata locala.

Sedanul era echipat cu un motor pe benzina avand capacitate de 1,5 litri si 55 CP. Din 1979 , modelul a inceput sa ofere si o varianta echipata cu motor diesel de 40 CP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.