Cel mai vechi automobil aflat in productie devine istorie – Cap Limpede

Cel mai vechi automobil aflat in productie devine istorie

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Duminica, 25 mai, constructorul auto indian Hindustan Motors a anuntat incetarea productiei sedanului Ambassador, masina lansata in 1957 si considerata cel mai vechi model al industriei moderne de automobile, scrie The Economic Times.

Potrivit reprezentantilor Hindustan Motors, cel mai vechi producator auto din India, oprirea productiei acestui sedan este urmare a datoriilor mari acumulate si a cererii tot mai scazute din partea clientilor.

De asemenea, a fost inchisa si fabrica care asambla masina Ambassador (Uttarpara) din Bengalul de Vest. Societatea sustine ca reluarea sau continuare productiei unui succesor nu sunt planificate, deoarece pur si simplu nu isi mai poate permite acest lucru.

Modelul Ambassador este construit pe baza masinii britanice Morris Oxford, produsa in Anglia intre 1956-1959. Ulterior, fabrica a fost mutata in India, unde modelul a fost produs pentru piata locala.

Loading...

Sedanul era echipat cu un motor pe benzina avand capacitate de 1,5 litri si 55 CP. Din 1979 , modelul a inceput sa ofere si o varianta echipata cu motor diesel de 40 CP.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close