Aproximativ 300 de salariati ai Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, din nou, in fata combinatului, cerand demisia liderului sindical Mihai Diculoiu. Noua angajati au anuntat ca au intrat in greva foamei, nemultumiti ca nu si-au primit salariile restante pe lunile iulie si august, precum si tichetele de masa.

Potrivit protestarilor, o delegatie a salariatilor s-a intalnit cu managerul interimar al combinatului, Radu Olaru, dar discutiile nu au avut niciun rezultat.

Ei spun ca actualul manager nu a avut raspunsuri la revendicarile lor privind restantele salariale, locurile de munca ramase dupa privaatizare sau achitarea datoriilor pe care Oltchim le are catre Electrica.

„Nu are raspunsuri domnul manager, suntem si mai nemultumiti acum dupa ce am vorbit cu el. Nu ne-a putut spune cand vom lua banii de pe iulie, lichidarea, si banii pe august, intreg salariul, dar si tichetele de masa pe doua luni, daca locurile noastre de munca raman si dupa privatizare. I-am spus despre firmele capusa din Oltchim care se aprovizioneaza cu electricitate din combinat si ca pe 15 septembrie ni se va opri curentul de tot daca nu vom achita restantele la Electrica, de 150 milioane de euro, despre faptul ca vrem sa ia legatura cu liderul sindical Mihai Diculoiu pentru a-si da demisia, dar a ezitat sa vorbeasca”, a spus un protestatar.

La un moment dat, oamenii l-au huiduit pe managerul general Radu Olaru.

De asemenea, angajatii cer ca premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, sa vina la Oltchim deoarece „situatia este tensionata si exploziva”.

„Mai multi angajati au intrat in greva foamei, sunt noua persoane care au anuntat ca au intrat in acest protest extrem si cer demisia liderului sindical Mihai Diculoiu„, a declarat un protestatar.

La ora transmiterii acestei stiri, protestul celor 300 de salariati continua, iar oamenii scandeaza „Unitate„, „Vrem sa muncim” , „Jos Diculoiu” si „Demisia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.