Acasă Stirile zilei Infrastructura Noi proteste la OLTCHIM! Angajatii asteapta un raspuns negativ sau pozitiv in...

Noi proteste la OLTCHIM! Angajatii asteapta un raspuns negativ sau pozitiv in ceea ce priveste PRIVATIZAREA OLTCHIM Ramnicu Valcea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 500 de angajati ai combinatului Oltchim protesteaza din nou pe platoul din fata pavilionului administrativ al unitatii, oamenii asteptand un raspuns negativ sau pozitiv in ceea ce priveste privatizarea.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, au venit la sediul Guvernului luni dimineata, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situatia Oltchim.

Salariatii solicita plata avansului pe luna august, fonduri pentru reluarea productiei si demisia presedintelui sindicatului, Mihai Diculoiu, pe una dintre pancarte fiind scris „DICU-ROIU„.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, a declarat ca oamenii asteapta un raspuns privind privatizarea, sustinand ca este nevoie de bani pentru repornirea instalatiilor.

El a mai spus ca managerul interimar al combinatului, Radu Olaru, este la Bucuresti „pentru deblocarea sumelor necesare avansului pe august”.

„Asteptam azi un raspuns negativ sau pozitiv in ceea ce priveste privatizarea, daca avem sau nu un nou patron. Aflam asta la ora 24.00, daca nu, intram in administrare speciala. A fost o perioada de incertitudini, de maine vom sti ce avem de facut, dar parerea mea este ca discutiile dintre cele doua parti sunt ireconciliabile, asta e parerea mea. Este ziua in care trebuie lamurite treburile, privatizarea este un aspect, dar avem nevoie de bani pentru repornirea instalatiilor. Repornirea este necesara, nu putem continua cu combinatul inchis, aceasta e parerea noastra. Si mai asteptam banii pe august si septembrie, se vorbeste si azi cu bancile, dl Radu Olaru, managerul interimar e la Bucuresti pentru deblocarea sumelor necesare avansului pe august. Daca privatizarea «va cadea» si vom intra in administrare speciala si asteptam ca promisiunea ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, care a anuntat, miercuri, ca Guvernul va aproba o ordonanta de urgenta prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor si repornirea combinatului sa se materializeze”, a declarat liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.