Acasă Cultura Cinemagia Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012, pe 23 iunie, la Biblioteca Nationala...

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012, pe 23 iunie, la Biblioteca Nationala a Romaniei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012 se va desfasura pe 23 iunie, in curtea interioara a Bibliotecii Nationale a Romaniei, unde pe mai multe ecrane speciale vor fi proiectate cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii din ultimul an, informeaza organizatorii.

O data pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi vazute si la Bucuresti. De cele mai multe ori in premiera sau in proiectie unica in Romania, filmele scurte, bune si recente ale lumii isi dau intalnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este un eveniment ShortsUP aflat la a patra editie, care se va defasura pe 23 iunie in curtea interioara a Bibliotecii Nationale a Romaniei. Daca vremea nu va permite desfasurarea evenimentului in aer liber, proiectiile se vor muta in interiorul Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Unul dintre filmele-vedeta ale programului, „Plimbarea de dimineata” (regia Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a castigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance si a fost nominalizat la Oscar. Animatia este bazata pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster. Un newyorkez intalneste o gaina pe strazile orasului: care dintre cei doi se va dovedi „mai urban” si „mai cool”?

Cu o selectie din ce in ce mai precisa ce include numai filmele premiate sau nominalizate in marile competitii de film mondiale in 2011 – 2012, maratonul va testa rezistenta cinefililor pana la ora cinci dimineata.

Evenimentul va incepe cu un concert live al unei trupe romanesti si va fi animat de proiectii pe cladirea Bibliotecii Nationale, de live cooking si de expozitii.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se vor putea achizitiona prin MyTicket si Eventim, la pretul de 30 de lei, sau in ziua evenimentului, la pretul de 40 de lei.

Alte detalii:
https://www.facebook.com/events/422057261162281/