Acasă Stirile zilei Hackerii de la Anonymous România au fost prinși

Hackerii de la Anonymous România au fost prinși

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Hackerii din gruparea Anonymous România au fost prinși: procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au destructurat o grupare infracțională, constituită din 14 persoane, cunoscută sub denumirea de Anonymous România.
Anchetatorii au efectuat 12 perchziții domiciliare în municipiile Bucuresti, Iași, Alba Iulia, Piatra Neamț, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Resița și Târgu Mureș și au reținut 12 persoane pentru audieri.
„Liderul grupării a fost identificat ca fiind învinuitul Băleasă Gabriel, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamț, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile ‘lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman’. Acesta, împreună cu învinuiții Fabian Gabor si Picos Mihai Emil a constituit o grupare, la care au aderat și alte persoane, implicată in derularea agresiunilor de terorism cibernetic sub numele Anonymous Romania”, potrivit documentului citat.

Față de cele 12 persoane, care vor fi audiate, marți, la sediul DIICOT, „se efectueaza cercetari pentru săvarșirea infracțiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obținerii de date informatice prin încalcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice și transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, prev. de art. 42 alin. 1, 2, 3 și art. 44 alin. 1, 2 din Legea nr. 161/2003”, conform comunicatului.
Cercetările au fost efectuate împreuna cu ofițeri de poliție  judiciară din cadrul DCCO – SCCI si Directia Operatiuni Speciale.  Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române. Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către SRI.

Cine sunt Anonynmous Romania?

Anonymous Romania a desfășurat o vastă activitate infracțională specifica, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidențiale sau nedestinate publicității, precum și publicarea in mediul on-line a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidențiale/clasificate vizate erau cu predilecție administrate de instituții și persoane juridice publice, atât din România cât și din străinatate.

Din punct de vedere tehnic si al modalitățiitii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor si paginilor web țintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicații informatice, respectiv Havij, SQL Map etc.

În majoritatea cazurilor, după compromiterea și obținerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta, în general, în postarea anumitor mesaje, link-uri și imagini prin care se revendica atacul si se promova gruparea de hackeri Anonymous Romania.

Atacurile erau lansate in scopul obținerii de date informatice, date care erau dupa caz copiate/transferate fără drept și publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activitații de hacking.

Membrii gruparii au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaționale realizându-se prin încalcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web țintă. Activitatea infracțională a dus la compromiterea totală sau partială a paginilor si domeniilor de Internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor și implementarii de noi măsuri de securitate.

 

C.M.I.