Acasă Utile Nimeni nu ti-a spus asta despre carnea de pui! Ce se intampla...

Nimeni nu ti-a spus asta despre carnea de pui! Ce se intampla daca mananci zilnic acest tip de carne!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Carnea de pui a fost foarte mult timp numita ca fiind cea mai buna sursa de proteine, insa in zilele noastre, lucrurile nu mai stau la fel, deoarece puii sunt injectati cu tot felul de substante ce ne pot pune viata in pericol.

Totusi, alegerea pentru consum a carnii de pui este mai buna in comparatie cu consumul de carne procesata? Poate ca da, poate ca nu…

Nu putem spune ca puiul nu contine nutrienti importanti precum Vitamina C, B, seleniu, calciu, ion, zinc, magneziu, fosfor sau potasiu, insa este foarte important sa aflam cum a fost hranit.

Specialistii spun ca oamenii ar trebui sa limiteze consumul de carne de pui, la o portie o data la 2 zile, insa trebuie luati in calcul mai multi factori inainte de a prepara aceste alimente.

1. Infestarea carnii

Carnea poate fi infestata cu bacterii care germineaza in carnea din pui. Studiile realizate in Europa si America au rezultate inspaimantatoare: aproximativ 97% din carnea de pui este infestata.

2. Contaminarea cu E-Coli

E-Coli este o bacterie care duce la aparitia simptomelor precum diaree, febra sau frisoane. Pe langa toate astea, bacteria poate infecta plamanii, determinand afectiuni precum pneumonia.

Cercetarile arata ca bacteria E-Coli din carnea de pui nu este una obisnuita, ci este un tip rezistent la antibiotic, deoarece puii sunt injectati adesea cu antibiotice.

3. Continutul de colesterol

Poate ca puiul fara piele are mai putin colesterol decat carnea de porc, insa asta nu inseamna ca este un produs complet sanatos.

Deci cum putem mentine nivelul optim de colesterol?

• inlocuieste puiul cu proteine vegetale.

• Consuma in schimb peste.

incearca sa nu prajesti puiul! Este de preferat sa il prepari la gratar sau la cuptor.

4. Rezistenta la antibiotic

Aceasta este o reala problema, ce se datoreaza injectarii puilor cu substante ce contin antibiotice. Consumand astfel de preparate, organismul incepe sa devina imun la antibiotic si astfel vom fi in incapacitatea de a mai putea trata anumite boli, care pana acum erau cu usurinta tratate printr-un simplu antibiotic. Voua vi s-a intamplat in ultimul timp sa luati antibiotic si acesta sa nu aiba efectul de altadata? Poate acesta este raspunsul la aceasta intrebare…

5. Riscul dezvoltarii cancerului

Urmand o dieta bogata in proteina animala si fara continut de proteina vegetala, vei fi expus unui risc mai crescut al aparitiei bolii fatidice numita cancer. Cercetatorii au aratat ca persoanele care consuma proteina animala si nu vegetala, prezinta un risc cu 40% mai mare sa dezvolte cancer.

Alimentele bogate in grasimi animale, duc la productia sporita de estrogen, iar acesta hraneste pur si simplu celulele canceroase.

Consumand carne de pui prajita, cresti riscul aparitiei cancerului de san sau de colon, mai mult decat te-ai putea astepta.

6. Expunerea la arsenic

Cercetatorii au descoperit ca peste 55% din puii de pe piata contin arsenic. O data ingerat, acesta poate duce la simptome precum greata, voma, frisoane sau febra.

Sursa: Secretele