Acasă Stirile zilei Justitia Nicusor Constantinescu scapa de arest, fiind pus sub control judiciar

Nicusor Constantinescu scapa de arest, fiind pus sub control judiciar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, Tribunalul Bucuresti hotarand sa refuze cererea procurorilor de arestare preventiva. In cazul sefului Regiei de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, judecatorul a hotarat acceptarea cererii DNA, astfel ca acesta a fost plasat sub arest preventiv.

Hotararea nu este definitiva, ea putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Constantinescu de abuz in serviciu, iar pe Adrian Gambuteanu, de complicitate la aceasta infractiunee.

Nicusor Constantinescu si seful Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, Adrian Gambuteanu, au fost retinuti, miercuri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Anchetatorii au facut miercuri perchezitii la locuinta lui Constantinescu si la sediile Consiliului Judetean si Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe documente de la locuinta lui Nicusor Constantinescu si de la sediul Regiei Judetene de Drumuri si Poduri.

Potrivit DNA, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, este urmarit penal pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme.

Constantinescu este urmarit penal si in alt dosar al DNA, fiind acuzat ca „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.