Acasă Stirile zilei Justitia Nicusor Constantinescu, cercetat in libertate

Nicusor Constantinescu, cercetat in libertate

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu, va fi cercetat, in continuare, in libertate, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucuresti, care a hotarat si ca seful RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, sa fie eliberat.

In cazul lui Constantinescu, instanta a respins contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), prin care s-a cerut inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva.

Pe de alta parte, Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia fata de arestare formulata de directorului Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, Adrian Gambuteanu, astfel ca si acesta va fi cercetat in libertate, insa, spre deosebire de Constantinescu, fara control judiciar.

Constantinescu este acuzat ca ar fi impiedicat controale ale Curtii de Conturi la Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul ca nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism si autorizatii de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua firme.

Vineri, la iesirea din sala de judecata, presedintele CJ Constanta a spus ca va astepta pronuntarea la o cafea. Constantinescu a aratat ca Directia de Drumuri si Poduri nu este SRL-ul lui ca sa raspunda pentru faptele fostului director. El a precizat ca a depus la dosar si o expertiza medicala din care reiese ca este bolnav.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos