Acasă Stirile zilei Social Nicolae Ceausescu planuia sa fuga cu 24 de tone de aur in...

Nicolae Ceausescu planuia sa fuga cu 24 de tone de aur in Iran!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un general specialist in contrainformatii ne-a dezvaluit ca Nicolae Ceausescu fusese convins, in decembrie, sa-si dea demisia si sa fuga in Iran cu 24 de tone de aur.

Asta pentru ca, in 1989, toate tarile socialiste au trecut la democratie pasnic, mai putin Romania, unde revolutia a facut victime.

Plecat pe 18, dictatorul a fost pacalit ca in tara lucrurile au reintrat in normal, astfel ca doua zile mai tarziu s-a intors la Bucuresti. Urmarea o stim cu totii: dictatorul a fost impuscat, iar aurul “s-a evaporat”.

Generalul Gez, specialist in contrainformatii, a condus structuri informative romanesti pe teritoriul unor tari occidentale inainte de Revolutie si a fost ordonator de credite, avand drept de semnatura pentru conturile structurilor pe care le conducea.

Iata ce ne-a povestit:

“Pe 3 decembrie, la Malta, se hotarase deja soarta Romaniei: Ceausescu trebuia sa plece. In noaptea de 14 spre 15 decembrie 1989, de pe Otopeni au decolat doua avioane care au facut doua transporturi secrete, unul catre Kiev, altul catre Teheran. Fiecare aparat avea la bord cate 12 tone de aur. Primul era destinat rusilor, ca pret al libertatii pentru Ceausescu. Al doilea trebuia sa fie luat cateva zile mai tarziu de la Teheran de familia dictatorului, care urma sa plece spre Chile, tara in care sa se stabileasca. Rusii voiau o revolutie de catifea si in Romania, fara varsare de sange. Astfel, dupa negocieri cu URSS, pe 17 decembrie, Ceausescu a declarat ca demisioneaza. Pe 18 a ajuns in capitala Iranului, Teheran, intr-o vizita de prietenie”.

Citeste Integral pe Libertatea.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos