Esti stangaci? Persoanele stangace sunt foarte predispuse in dezvoltarea schizofreniei, dar mai putin in tulburarile de dispozitie, precum depresia.

Printre persoanele care sufera de boli mintale, stangacii sunt mai predispusi in a suferi de tulburari psihotice decat de afectiuni precum depresia, a aratat un studiu recent, informeaza dailymail.co.uk, citat de mediafax.ro.

Cercetatorii britanici au descoperit ca doar 11% dintre persoanele diagnosticate cu tulburari de dispozitie sunt stangace, in comparatie cu 40% care sufera de schizofrenie.

Autorii studiului, care au publicat descoperirile lor in revista Sage Open, au scris:

„Rezultatele noastre arata o raspandire destul de mare a persoanelor stangace care prezinta tulburari psihotice, precum schizofrenia si tulburarile schizoafective, in comparatie cu pacientii care prezinta simptome de dispozitie, precum depresia sau tulburarile bipolare”.

Cercetatorii au examinat 107 pacienti de la o clinica psihiatrica publica din mediul urban pentru a stabili cati dintre acestia sunt stangaci.

Astfel, au descoperit ca numarul persoanelor stangace care sufereau de schizofrenie era mai mare decat al celor care sufereau de depresie.

Studii anterioare au aratat ca femeile stangace sunt mai predispuse in a dezvolta cancer mamar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.