Acasă Life Barbatii care consuma MORCOVI sunt mai fertili!

Barbatii care consuma MORCOVI sunt mai fertili!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit unui nou studiu, cercetatorii americani au descoperit ca barbatii care consuma morcovi sunt mai fertili.

Despre morcovi s-a tot vorbit ca sunt buni pentru imbunatatirea vederii, insa un nou studiu a aratat ca acestia ajuta la imbunatatirea calitatii spermei, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii care au investigat efectele fructelor si legumelor asupra sanatatii spermei au descoperit ca morcovii ofera cele mai bune rezultate. Acestia au un efect bun asupra „motilitatii” (capacitatea de miscare) a spermatozoizilor.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii au cerut unui numar de 200 de barbati tineri sa urmeze o dieta care continea o varietate de fructe si legume, inainte de a face teste pentru a observa ce efecte au acestea asupra spermei.

Drept urmare, fructele si legumele de culoare galbena si portocalie ajuta la ameliorarea calitatii spermei. Acest lucru se datoreaza pigmentilor care dau culoarea galbena numiti carotenoide, deoarece corpul transforma unii dintre acesti pigmenti in antioxidanti care ajuta la mentinerea sanatatii. Printre acestia se numara beta-carotenul, pe care care corpul il tranforma in vitamina A.

Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi – grupuri liberi de atomi care reprezinta un proces secundar al metabolismului si pot distruge membranele celulare ale ADN-ului.

Cartofii dulci si pepenele galben ajuta si la cresterea cantitatii spermei, dar s-a descoperit ca morcovii imbunatatesc performanta spermei intre 6,5 si 8 procente, potrivit unei analize publicate in revista Fertility and Sterility.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos