Acasă World New York se pregateste de GENOCID: For fi vanate, eutanasiate, cu cuiburile...

New York se pregateste de GENOCID: For fi vanate, eutanasiate, cu cuiburile distruse si ouale sparte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile newyorkeze si-au propus sa ucida toate cele 2.200 de lebede care traiesc in acest stat pana in anul 2025, spre marea nemultumire a aparatorilor lor.

Lebedele ataca oamenii, distrug vegetatia, deplaseaza speciile locale, reprezinta o amenintare pentru avioane si polueaza cursurile de apa pentru ca excrementele lor pot sa contina bacteria E. coli, afirma Departamentul de conservare a mediului inconjurator din statul New York.

Frumoasele pasari au fost introduse in America de Nord de colonistii europeni, pentru a-si „decora” proprietatile, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Insa in secolul al XXI-lea, frumusetea lor romantica nu le emotioneaza pe autoritatile americane.

De cand un avion al US Airways a intrat in coliziune cu un stol de gaste in ianuarie 2009, deasupra New York-ului, obligandu-l sa amerizeze pe raul Hudson, Ministerul Agriculturii din Statele Unite limiteaza in fiecare an populatiile de gaste canadiene.

Statul New York vrea sa extinda razboiul si asupra lebedelor, „pentru a proteja integritatea ecosistemului”. Pana in 2025, vor fi autorizate doar exemplarele care traiesc in captivitate si cele care apartin unui „proprietar responsabil”.

Printre altele, „metodele de control vor include vanatoarea, capturarea si eutanasierea, in acord cu directivele ce vizeaza viata salbatica”, se afirma in acest proiect al Departamentului pentru mediu.

lebede1

Cuiburile de lebede vor fi la randul lor distruse, ouale vor fi sparte sau sterilizate pentru a evita ecloziunea.

Asociatia „Goose Watch NYC” („Supravegherea gastelor din New York”), care se opune limitarii numarului de gaste salbatice, a cerut ca acest proiect sa fie abandonat.

„E pur si simplu scandalos sa vrei sa extermini o specie care traieste in acest stat de peste 150 de ani”, a declarat fondatorul asociatiei, David Karopkin.

Ideea ca 2.200 de lebede ar constitui o amenintare, intr-un stat cu 18 milioane de locuitori, il revolta.

„Nu am gasit inca pe cineva care sa fi fost ranit grav de o lebada”, a adaugat el.

„Cand devin agresive, este adeseori vorba de o reactie a lor, pentru a-si proteja cuibul sau puii. Oamenii ar trebui sa aiba putin bun simt”, a adaugat David Karopkin.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos