Acasă Stirile zilei Bani NEMTII isi fac bagajele si pleaca din Romania! Vezi ce lant de...

NEMTII isi fac bagajele si pleaca din Romania! Vezi ce lant de SUPERMARKET-uri se va inchide!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nemtii de la Rewe urmaresc vanzarea lantului de supermarketuri Billa Romania, cu o retea de peste 80 de magazine, anul trecut fiind cel mai mic jucator din comertul modern.

Reprezentantii grupului german neaga aceste informatii, insa tot mai multe voci din piata locala de retail afirma ca Rewe a pus oferta de vanzare pe masa unor investitori locali, dar si a unora straini. Conform acelorasi surse, pe lista potentialilor cumparatori se afla atat fonduri straine de investitii, cat si lanturi de magazine care nu sunt inca prezente pe piata locala.

„Aceste informatii sunt doar speculatii, nu exista planuri pentru vanzarea Billa Romania. Vom merge mai departe cu strategia de expansiune deoarece piata din Ro­mania este una foarte importanta pentru noi“, spune Theresa Teufel Bakk, communications mana­ger in cadrul Rewe International AG.

La inceputul acestui an re­pre­zentantii Billa Romania anuntau ca vor merge inainte cu expansiunea, urmand sa deschida circa zece magazine, in ritmul impus in ultimii ani de prezenta pe piata. Pana in prezent compania a deschis doar ju­matate din supermar­ke­turile anun­tate, avand o retea de 84 de unitati.

Informatiile privind vanzarea Billa Romania vin la doar cateva luni dupa ce grupul german Rewe a anuntat ca isi vinde toate magazinele Billa din Italia, mutare care marcheaza exit-ul de pe aceasta piata. Atunci, germanii anuntau ca isi vor concentra atentia pe pietele unde compania detine o pozitie de top. In Romania, Billa este cel mai mic jucator din comertul modern local care numara 12 retele straine. Mai mult, lantul de supermarketuri se afla departe de primii clasati – Kaufland, Carrefour, Metro si Auchan –, fiecare cu afaceri de peste 4,5 miliarde de lei.

Mai mult, chiar si pe segmentul supermarketurilor nemtii sunt printre lanturile mai putin extinse in com­paratie cu rivalii de la Mega Image (peste 360 de ma­ga­zine) si Profi (peste 260).

Pe aceasta piata mai este prezent si Carre­four cu formatul Market, care are un numar similar de magazine ca si Billa. Carrefour mai este insa prezent si pe alte formate, respectiv hiper­marketuri, magazine de proximitate, discount.

Sursa: zf.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos