Acasă Timp liber Auto Nemții de la Kirchhoff au investit 15 milioane de euro într-o unitate...

Nemții de la Kirchhoff au investit 15 milioane de euro într-o unitate din Craiova

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania germana Kirchhoff, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de componente auto, inaugureaza miercuri fabrica de pe platforma industriala de la Craiova, o investitie de 15 milioane euro.

Invesitia Kirchhoff Automotive la Craiova va realiza si 200 de noi locuri de munca in prima etapa. Oficialii companiei estimeaza insa ca numarul acestora se poate dubla in scurt timp.

Kirchhoff Automotive Romania va realiza peste 30 de mari componente pentru caroserii si sisteme auto incepand din luna mai.

“Industria auto din Romania, bazata pe doi fabricanti de masini, Ford si Dacia-Renault, are un viitor promitator. Rapoartele analistilor de piata preconizeaza o productie anuala de peste 800.000 de masini dupa anul 2015. Asadar trebuie sa fim aici”, a declarat la finalul anului trecut Arndt G. Kirchhoff, actionar si director general al Kirchhoff Automotive GmbH.

Producatorul Kirchhoff Automotive doreste ca o parte din productia fabricii din Craiova sa fie realizata si destinata clientilor din afara granitelor Romaniei – Fiat (Serbia si Turcia) si Renault (Turcia).

Kirchhoff Automotive constituie cea mai mare divizie a Kirchhoff – Gruppe, grup cu o vechime de peste 225 de ani, 42 de fabrici in 16 tari si cu peste 10.000 de angajati. sursa: Wall Street