Acasă Stirile zilei Nava cu care Columb a descoperit America a fost gasita de arheologi

Nava cu care Columb a descoperit America a fost gasita de arheologi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de arheologi americani a gasit pe fundul Marea Caraibelor din largul coastei de nord a Haiti epava unei nave care se presupune ca a fost Santa Maria, cu care Cristofor Columb a descoperit America, potrivit Independent.

„Toate dovezile arheologice, geografice si topografice ne dau indicii puternice pentru a afirma ca epava de pe fundul marii este fosta nava a lui Columb, Santa Maria” , – a declarat seful grupului arheologilor, exploratorul american Barry Clifford.

Concluziile au fost trase dupa ce un grup de arheologi a intrprins o expeditie in zona Caraibelor, care a avut loc in colaborare cu Guvernul de la Haiti. Oamenii de stiinta au folosit scafandri, sonar si magnetometru pentur a examina in detaliu fundul marii.

In 2003 , acelasi grup de cercetatori a efectuat o zona un studiu fotografic. In plus , Clifford a studiat mai mult de 400 de anomalii marine precum si jurnalul lui Columb, care au permis determinarea locatiei aproximative a epavei si reducerea semnificativa a zonei de cautare. Oamenii de stiinta au comparat, de asemenea, elementele exterioare ale navei, in special turnurile de la bord.

„Acum, avem nevoie sa continuam colaborarea cu guvernul haitian in vederea efectuarii sapaturilor arheologice” – a mai spus Clifford.

Santa Maria a fost nava amiral cu trei catarge cu care Cristofor Columb a descoperit America in 1492 . Nava are o lungime de 21-25 de metri si poate gazdui pana la 40 de persoane. Aceasta a fost naufragiat in largul coastei Haitiene pe 25 decembrie 1492, dupa ce a lovit un recif.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos