Acasă Timp liber Cultura National Geographic filmeaza un documentar in Romania la castelul Bran! VIDEO +...

National Geographic filmeaza un documentar in Romania la castelul Bran! VIDEO + FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

 

 

O echipa a National Geographic Channel va filma in Romania, in perioada 18-22 noiembrie, pentru serialul „Bloody Tales of Europe”, in care vor fi prezentate castelul Bran si personalitatea lui Vlad Tepes.

Dupa succesul serialului „Bloody Tales of the Tower/ Turnul Londrei„, reteaua internationala de televiziune National Geographic Channel a decis sa continue aceasta productie cu noi episoade, de aceasta data despre povestile si personajele sangeroase din istoria Europei – „Bloody Tales of Europe„.

Astfel, prezentatorii serialului, Joe Crowley si Suzannah Lipscomb, au ajuns duminica in Romania si vor filma impreuna cu o echipa a True North Productions pentru aceste noi episoade. Regizorul productiei este Will Rowson.

O parte a echipei a sosit duminica dimineata la Bucuresti si are ca prima destinatie Castelul Bran. Filmarile ce vor avea loc in Romania vor aduce in prim plan viata si personalitatea lui Vlad Tepes. In afara de filmarile de la Bran, prevazute pentru ziua de luni, 19 noiembrie, echipa National Geographic Channel se va deplasa miercuri, 21 noiembrie, pentru filmari, si la cetatea Targoviste (padurea de tepe).

In proiect sunt implicati si doi documentaristi romani – istoricul Matei Cazacu si Adrian Popescu de la Fitzwilliam Museum Cambridge.

Matei Cazacu este doctor in istorie la Universitatea Paris I Sorbonne Pantheon (1979) si membru al sectie romane a Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului, al Asociatiei pentru Apararea Monumentelor Istorice din Romania. Din 1979 este cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique din Franta.

Adrian Popescu este profesor de numismatica la Universitatea Cambridge si la Institutul de Arheologie din Londra.

Companie detinuta de National Geographic Television (NGT) si FOX Entertainment Group, National Geographic Channels International (NGCI) sprijina angajamentul Societatii National Geographic de a explora, proteja si educa prin cele sase televiziuni ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure si Nat Geo Music.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture intre NGT si Fox Cable Networks Group) este disponibil in 440 milioane de case, in 171 tari, in 38 de limbi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos