Acasă World NASA va dezvalui in doi ani daca suntem sau nu singuri in...

NASA va dezvalui in doi ani daca suntem sau nu singuri in Univers!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Misiunea NASA catre planeta Marte din anul 2020 urmeaza sa fie realizata cu un vehicul rover imbunatatit, fara personal uman, ce va avea ca scop cautarea de urme ale unor forme de viata microbiene stravechi pe suprafata Planetei Rosii nelocuita, informeaza miercuri Reuters.

Succesorul roverului Curiosity din 2012, care ar putea fi lansat in iulie sau august 2020, va avea in dotare sapte noi instrumente si va beneficia de roti reproiectate, a anuntat Jet Propulsion Laboratory (JPL), centru de cercetare al NASA.

Noul vehicul va analiza terenul martian, atat la suprafata cat si in profunzime, si va colecta mostre de sol si de roca.

”Ceea ce aflam prin intermediul mostrelor colectate in timpul acestei misiuni are potentialul de a raspunde la intrebarea daca suntem singuri in Univers”, a declarat Ken Farley, om de stiinta in cadrul JPL, care lucreaza in cadrul proiectului Marte 2020.

JPL dezvolta de asemenea o noua tehnologie pentru aterizare care ii va permite roverului sa ajunga in zone care au fost considerate prea riscante pentru Curiosity.

Pana in prezent, Agentia spatiala americana a efectuat cu succes sapte aterizari pe Planeta Rosie si pregateste misiuni umane catre Luna si Marte cu ajutorul Statiei Spatiale Internationale, precizeaza sursa citata.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos